Dvojročná záruka teraz aj pre firmy Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Intel Core i9-9900K

Zobraziť katalóg
Intel Core i9-9900K
4,9 42 hodnotení
Procesor 8-jadrový, 16 vláken, 3.6GHz (TDP 95W), Turboboost 5GHz, 16MB L3 cache, Intel UHD Graphics 630 1200MHz, socket Intel 1151, Coffee Lake refresh, bez chladiča, iba chipset Intel radu 3xx
Kód:  BO533f9b Produktové číslo:  BX806849900K

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i9-9900K


Intel Core i9-9900K, najvýkonnejší herný osemjadrový procesor

Ak to myslíte s hraním a streamovaním naozaj vážne, potom bezpodmienečne potrebujete nadštandardne výkonný hardvér. Jedine tak rozviniete svoj potenciál na maximum. Tým správnym riešením bude osemjadrový procesor Core i9-9900K z 9. generácie Intel Coffee Lake Refresh.


Intel Optane Memory

Intel Optane Memory

Ide o inteligentnú cache pamäť, vďaka ktorej bude váš počítač vybavený klasickým pevným diskom (HDD) pracovať výrazne rýchlejšie. Kombinuje v sebe výhody SSD disku a DRAM pamäte.

Intel Optane SSD

Intel Optane SSD

Zabudnite na staré pamäťové čipy NAND. Intel totiž pre svoje nové SSD využíva úplne nový typ pamäte, ktorú nazval 3D XPoint. Pamäť je násobne rýchlejšia, zvládne rádovo viac prepisov a rýchlosť dokonca nepadá, ani keď je disk prakticky plný.

Intel Turbo Boost

Intel Turbo Boost 3.0

Vďaka technológii Intel Turbo Boost môžu jednotlivé jadrá procesorov bežať rýchlejšie, než je ich základná frekvencia. Dochádza k zvýšeniu výkonu v jednej i viac vláknových operáciách.


Intel Core i9-9900K

Kľúčové vlastnosti procesora Intel Core i9-9900K

  • Bezkonkurenčný výkon v hrách aj aplikáciách
  • 8 jadier a 16 vlákien na cenovo dostupnej platforme
  • Ideálny CPU k novým grafickým kartám NVIDIA RTX
  • Solídne možnosti pretaktovania až niekam na 5,3 GHz
  • Procesor je dodávaný bez chladiča

Detailný pohľad na Intel Core i9-9900K

Intel Core i9-9900K Coffee Lake je v základe taktovaný na frekvencii 3,6 GHz, v Turbo režime dosahuje frekvenciu 5 GHz. Ak vás zaujíma kompatibilita s operačnou pamäťou, tak procesor podporuje pamäte DDR4 2 666 MHz. Súčasťou procesora i9-9900K je tiež grafické jadro Intel UHD Graphics 630 so základným taktom 350 MHz a dynamickou frekvenciou až 1,5 GHz. Spotreba čipu je 95 W.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
Intel Core i9 Hotovo!
Socket
Intel 1151 Coffee Lake Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i9-9900K Hotovo!
Kódový názov procesora
Coffee Lake refresh Hotovo!
Počet jadier procesora
8 × Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Core i9 Hotovo!
Socket
Intel 1151 Coffee Lake Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i9-9900K Hotovo!
Kódový názov procesora
Coffee Lake refresh Hotovo!

Počet jadier

Počet jadier procesora
8 × Hotovo!
Počet vláken
16 × Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,6 GHz (3,6 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
5 GHz (5 000 MHz) Hotovo!

Podpora RAM

Maximálny počet kanálov
2 × Hotovo!

Výkon

CPU Passmark
20 206 Hotovo!

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty
Intel UHD Graphics 630 Hotovo!
Frekvencia
1 200 MHz Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, Integrované GPU, HyperThreading, Bez chladiča Hotovo!
TDP
95 W Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!
L3 cache
16 MB Hotovo!
Podpora chipsetu
Iba chipset Intel radu 3xx Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.



Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Jen bych se zeptal - ta recenze, kterou mate tady: https://www.alza.cz/intel-core-i9-9900k-i7-9700k-i5-9600k-recenze-a-testy To je ta recenze, u ktery se provalilo, ze byla zaplacena Intelem? Ja jen ze opsat clanek ze zahranicniho serveru umi kazdej. Ale dotycnej by si pak mel nasypat popel na hlavu, protoze ty testy, ktery ocividne opsal a v zadnym pripade je nedelal sam, je docela bullsh*t. Omlouvam se za ostrejsi slova, ale u tech cicsel nedava smysl vubec nic a jsou stejny jako u zmineny recenze. Mozna by stalo za zminku, ze: 1) Zatimco Intel i9-9900K byl testovanej s XMP profilem, AMD bylo testovano s ramkama bez OC. A zrovna AMD je neskutecne narocny na RAM frekvenci. 2) Intel dostal super kvalitni chladic, zatimco na AMD nasadili jen zakladni dodavany. 3) (asi nejvetsi podraz) Na AMD pouzili Threadripper utilitku (ktera neni urcena na Ryzeny), ktera vypina polovinu jader. Pak neni divu, ze ma v testech i9-9900k o 40% vyssi vykon, kdyz ho porovnavaji se 4jadrem.

Dobrý den, počítám, že s touto deskou si bude rozumět? https://www.alza.cz/msi-z370-a-pro-d5126910.htm

dobrý den, k tomuto procesoru již žádné bundly her jako momentálně jsou k i7 nebudou? děkuji

Dobrý deň, je tento procesor vhodný ku grafickej karte GeForce GTX 1070?

Dobrý deň podporuje tento procesor zapojenie dvoch grafických RTX 2080 Ti Sli/NVLink mostikom ???

577 eur, to ako fakt hej, ked inde ho maju priemerne po 530, dokonca aj po 500e. Si robite srandu

Dobrý den, jak je to s dostupností modelu i9 9900 non K? Prodává se snad všude mimo ČR. Bude mít Alza nějaké kusy?

Stačí na dostatečné uchlazení tohoto procesoru chladič NOCTUA NH-D15S?, taktovat nebudu.

Dobrý den, je tento procesor kompatibilní s deskou Z370 aorus gaming 7 a s RAM 3200MHz. Děkuji předem

Dobrý den, chci se zeptat zda je procesor kompatibilní se základní deskou ROG STRIX B360-F GAMING, zároveň se chci zeptat jestli bude stačit pro tento procesor zdroj s 650W, 32GB Ram v počítači a grafickou kartou GeForce GTX 1050 ti. Děkuji předem za odpověď.

123...
Diskusia a poradňa k Intel Core i9-9900K
Ďalšie informácie

Intel Core i9-9900K (RECENZIA A TESTY) – Ako dopadol súboj s AMD Ryzen 7 2700X?

Aj napriek zmätku na trhu a aktuálnemu nedostatku Intel procesorov máme otestované v najnovších hrách a rovno v kombinácii s RTX 2080 Ti. Ako obstál nový 8-jadrový Intel i9-9900K oproti AMD Ryzen 7 2700X a lacnejšiemu 6-jadrovému modelu i7-8700K? No, dopadlo to viac než zaujímavo.

Intel Comet Lake-S (VŠETKO, ČO VIEME) – nové až 10-jadrové procesory

Intel má problémy s vývojom nových procesorov, ale z rukáva vyťahuje tromf v podobe až 10-jadrových CPU Intel Comet Lake-S. Čo všetko o nich vieme? A kedy sa očakáva ich predajný štart?

Procesory Intel Ice Lake (VŠETKO, ČO VIEME)

Intel je celosvetovo známa spoločnosť, ktorú netreba nejako zvlášť predstavovať. Trošku však pri vývoji zaspala a teraz bude musieť doháňať konkurenčné AMD. Ako taký súboj bude vyzerať? A na akú stranu sa priklonia hráči?

Nedostatok procesorov Intel a rast cien notebookov a PC: Využije situáciu AMD?

Budete na tohtoročné Vianoce do rodiny kupovať nový notebook? Potom sa ponáhľajte, pretože situácia na trhu je zlá. Náš tím obchodníkov sa síce mimoriadne snaží, ale zatiaľ sa očakáva, že dopyt bude zhruba o 40 % prekračovať akékoľvek dostupné skladové zásoby. Čo s tým?

Čo je Overclocking? Výkon zadarmo aj extrémny šport

Overclocking, čiže taktovanie, je spôsob, ako za svoje peniaze dostať viac. Možno z vášho procesora, grafickej karty a operačných pamätí vyžmýkať výkon navyše? Možno. Koľko a čo je na to potrebné? Ako na to a na čo si dať pozor? A končí celé taktovanie pár FPS navyše? Nekončí. Overclocking je totiž aj silne návykové hobby, a dokonca aj extrémny šport, pri ktorom sa môžete škaredo zraniť, ak nebudete dávať pozor. Ako sa vyhnúť popáleninám, a pritom si odniesť tučnú finančnú odmenu?

Intel: generácia procesorov (PREHĽAD)

Aký procesor do počítača? Procesor je kľúčovou súčiastkou počítača a rozhodne nie je dobré podceniť jeho výber. Viete, čím sa od seba jednotlivé procesory líšia a na akú činnosť sú určené? Pripravili sme pre vás prehľad a porovnania posledných generácií desktopových procesorov Intel a nezabudli sme ani pridať niekoľko tipov na výber na konkrétne použitie.

Ako pretaktovať procesor? (TIPY A TRIKY)

Ako správne pretaktovať procesor a získať výkon navyše? Ide to jednoducho a bezpečne, ak viete, ako na to. V tomto článku vysvetľujeme, ako taktovať nielen CPU Intel, ale aj AMD Ryzen. Na čom záleží a aké sú pravidlá hry? Viac v dnešnom návode od nášho overlockera Elkima.
Recenzie Intel Core i9-9900K
Príslušenstvo pre Intel Core i9-9900K Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Core i9-9900K. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Core i9-9900K. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Core i9-9900K. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Core i9-9900K.
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií