AP+ nový vizuál Aplikace

Homematic IP PIR detektor pohybu so senzorom jasu – vonkajší – HmIP-SMO-2

Zobraziť katalóg
Homematic IP PIR detektor pohybu so senzorom jasu – vonkajší – HmIP-SMO-2
Pohybový senzor , pripojenie cez WiFi 2,4 GHz s detekciou pohybu, oblasť využitia – zabezpečenie, jazyk aplikácie V češtine, napájanie Na batérie, – bezdrôtový PIR so senzorom jasu (HmIP-SMO-2), určený na vonkajšie použitie, je súčasťou systému smart domácnosti Homematic IP. Detektor pohybu s krytím proti poveternostným vplyvom a extra dlhou 6-ročnou životnosťou batérie spoľahlivo deteguje pohyb a zmeny okolitého jasu na možnosť vzdialeného spínania osvetlenia.
82,37 €
Nakupujte jedným klikom bez nutnosti opakovane vyberať dopravu a platbu Strážiť dostupnosť
Pridať do zoznamu
Záruka 24 mesiacov Kód:  Home22_25 Produktové číslo:  HmIP-SMO-2 Stránky výrobcu
Homematic IP PIR detektor pohybu so senzorom jasu – vonkajší – HmIP-SMO-2 82,37 € Momentálne nedostupné

Homematic IP PIR detektor pohybu so senzorom jasu – vonkajší – HmIP-SMO-2

Homematic IP PIR detektor pohybu so senzorom jasu – vonkajší – HmIP-SMO-2

Bezdrôtový PIR detektor kompaktných rozmerov je možné použiť ako vonkajší poplachový senzor pohybu v systéme inteligentnej domácnosti Homematic IP alebo pre vzdialené spínanie svetiel v závislosti od jasu a prepojenia s inými produktmi Homematic IP prostredníctvom bezplatnej mobilnej aplikácie. Pripojenie cez rádiové vlny, ovládanie cez aplikáciu na Android a iOS v slovenčine, angličtine a ďalších jazykoch. Pracuje v kombinácii s centrálnou jednotkou HmIP-HAP.

Vonkajší detektor pohybu so senzorom jasu pre systém inteligentnej domácnosti Homematic IP

Potrebujte strážiť vonkajšie priestory okolo domu, záhrady či terasy proti narušiteľom, zlodejom alebo iným záškodníkom? V tom prípade môžete využiť potenciál vonkajšieho bezdrôtového PIR detektora pohybu so senzorom jasu HmIP-SMO-2, ktorý spoľahlivo deteguje každý nežiaduci pohyb v ním stráženom priestore a súčasne môže aktivovať osvetlenie vami vybraných priestorov na základe vami prednastavených svetelných podmienok a detekcie pohybu. Senzor je určený na použitie ako v exteriéri, tak aj v interiéri a je súčasťou systému inteligentnej domácnosti Homematic IP.

  • Ochrana vonku aj vo vnútri pri detekcii pohybu.  Upozorní vás na nebezpečenstvo a aktivuje poplach. 
  • Poplachové funkcie a automatické ovládanie osvetlenia pri detekcii pohybu.
  • Napájanie pomocou AA batérií zaistí fungovanie na zhruba 6 rokov prevádzky.
  • Ovládanie pomocou mobilnej aplikácie Homematic IP v slovenskej lokalizácii.
  • Variabilné možnosti montáže a umiestnenia v priestore ako v exteriéri, tak aj v interiéri.
  • Bezdrôtová komunikácia a batériová prevádzka umožňuje jednoduchú inštaláciu bez kabeláže.

Systémová prevádzka

Bezdrôtové prepojenie čiastkových zariadení Homematic IP s centrálnou jednotkou HmIP-HAP ponúka pohodlné nastavenie a ovládanie komplexného systému smart home pomocou intuitívnej aplikácie (pre Android a iOS v SK) určenej pre smartfóny. Mobilná aplikácia umožňuje okamžitú reakciu na správy a upozornenia zo systému vašej inteligentnej domácnosti a spája všetky zariadenia Homematic IP prostredníctvom bezplatného, neobmedzeného cloudu, ten umožňuje nastavenie a riadenie systému odkiaľkoľvek na svete, prenos dôležitých informácií a aktualizáciu softvéru a firmvéru zariadení, odovzdáva konfiguračné a prevádzkové príkazy z aplikácie Homematic IP smerom k jednotlivým zariadeniam inteligentnej domácnosti.

Poplachové funkcie PIR detektora pohybu

Vonkajší detektor pohybu HmIP-SMO-2 je aktivovaný, akonáhle jeho PIR senzor zachytí, počas aktívnej ochrany, pohyb. Systém ihneď prevedie predkonfigurovanú operáciu a informuje vás o udalosti prostredníctvom push notifikácií mobilnej aplikácie Homematic IP na vašom smartfóne. Zaistiť väčšiu ochranu môžete, ak je súčasťou vášho bezpečnostného riešenia vnútorná siréna HmIP-ASIR-2 alebo vonkajšia siréna HmIP-ASIR-O. Pokiaľ dôjde v takom prípade k narušeniu ochrany stráženého priestoru, automaticky sa spustí hlasný zvuk signalizácie poplachu.

Senzor jasu

Automatické ovládanie osvetlenia pri detekcii pohybu alebo pre vyšší komfort a maximálnu úsporu elektrickej energie je v závislosti od prednastavenej hodnoty jasu a svetelných podmienok prostredia aktivované osvetlenie iba v prípade potreby. Prahové hodnoty intenzity jasu integrovaného senzora a čas na spínanie osvetlenia je možné individuálne a plynule nastavovať prostredníctvom mobilnej aplikácie. Ak sa začne šetriť alebo sa úplne zotmie, dôjde aktiváciou zariadenia k systémovému vykonaniu predkonfigurovanej operácie alebo scenára. Pri použití na ovládanie svetla po detekcii pohybu je možné dobu trvania osvitu svietidlom plynule upravovať v aplikácii Homematic IP.

Malé rozmery a nebývalo veľký výkon

Puzdro s krytím IP44 odolné proti striekajúcej vode a pracovný rozsah pri teplotách medzi -20 °C a +55 °C zaručuje spoľahlivú prevádzku zariadenia aj v tých najnáročnejších podmienkach. Detektor chráni priestor v dosahu až 12 metrov a rozsahu uhla detekcie okolo 90°. Otočná konštrukcia detektora o 360° zaistí presné snímanie požadovanej časti priestorov. Vstavaný senzor jasu sa postará o presné spínanie svetiel ako za tmy, tak aj za súmraku.

Ochrana v prípade sabotáže

Pokiaľ sa narušiteľ dostane k detektoru pohybu, sabotážny kontakt spoľahlivo zistí neoprávnenú manipuláciu a spustí poplach. Medziprístrojová komunikácia zaistí spustenie poplachu aj bez internetového pripojenia. Ak je súčasťou vášho bezpečnostného riešenia inteligentnej domácnosti aj siréna Homematic IP (vonkajšia či vnútorná) zostane siréna v prípade sabotáže alebo zničenia centrálnej jednotky HmIP-HAP v režime poplachu.

Široké možnosti využitia

Batériové komponenty systému Homematic IP vrátane vonkajšieho bezdrôtového PIR detektora pohybu sú ideálne na všestrannú ochranu v domácnostiach, kanceláriách, bytoch, chalupách atď. Počas inštalácie a pri vytváraní profilov a scenárov v mobilnej aplikácii, môžete zohľadniť všetky vaše potreby z hľadiska požiadaviek na zabezpečenie objektu, automatizáciu, vykurovanie a celý rad ďalších kritérií v závislosti od vašich priorít. Jednoduchou formou tak môžete postupne váš systém inteligentnej domácnosti rozširovať, riadiť a automatizovať.

Homematic IP ovládate pomocou aplikácie so slovenským rozhraním

S aplikáciou Homematic IP máte všetko ako na dlani. Je zadarmo, intuitívna a prehľadná. S aplikáciou Homematic IP pre smartfóny zvládnete aj zdanlivo zložité konfigurácie v priebehu niekoľkých málo minút. Po pripojení k centrálnej jednotke sa aplikácia stane inteligentným centrom vašej inštalácie, pomocou ktorej môžete ovládať a konfigurovať riadenie celej vašej inteligentnej domácnosti, či už ste doma, v zamestnaní alebo na cestách. Bezplatná mobilná aplikácia nevyžaduje registráciu a je určená pre inteligentné zariadenia s operačnými systémami Android a iOS v slovenskej lokalizácii. Je tu na to, aby sa neustále prispôsobovala moderným trendom, optimalizovala sa a vyvíjala v závislosti od vašich prianí a potrieb.

Hlasové ovládanie

Okrem manuálneho ovládania a vzdialeného riadenia pomocou mobilnej aplikácie ponúka systém inteligentnej domácnosti Homematic IP, ktorého súčasťou sú vonkajšie pohybové PIR detektory, aj podpora hlasového ovládania a komunikácia s Google Assistant, Amazon Alexa a technológia Home Connect Plus. Pre bezpečnú, stabilnú a spoľahlivú komunikáciu disponuje systém medzi jednotlivými zariadeniami vlastnou unikátnou rádiovou technológiou so šifrovaným zabezpečením a je tak prvým systémom inteligentnej domácnosti, ktorého protokol, IT a zabezpečenie dát sú pravidelne testované a certifikované nezávislým inštitútom VDE.

Jednoduchá inštalácia zaberie len pár okamihov

Inštalácia bezdrôtového PIR detektora pohybu Homematic IP je veľmi jednoduchá a zvládne ju snáď každý. Bezdrôtová komunikácia a batériová prevádzka ponúka možnosť jednoduchej inštalácie bez potreby kabeláže. To znamená, že detektor je možné umiestniť takmer kdekoľvek v exteriéri alebo interiéri. Súčasťou balenia detektora je držiak na pevnú montáž (na steny, fasádu, do rohov miestnosti atď.) pomocou dodávaného montážneho materiálu (hmoždinky, skrutky).

Kľúčové vlastnosti detektora pohybu so senzorom jasu HmIP-SMO-2

  • Kompaktné a odolné puzdro s krytím IP44 odolné proti striekajúcej vode
  • Variabilné možnosti montáže a umiestnenia v priestore ako v exteriéri, tak aj v interiéri
  • Deteguje nežiaduci pohyb v stráženom priestore
  • Senzor jasu pre vzdialené spínanie osvetlenia, jeho riadenie a automatizáciu
  • Sabotážny kontakt pre detekciu neoprávnenej manipulácie
  • Vysoká bezpečnosť vďaka komplexnému šifrovaniu AES a umiestneniu servera v Nemecku
  • Bezdrôtové napájanie pomocou dvoch kusov AA batérií 1,5 V na dobu prevádzky až 6 rokov
  • Podpora hlasového ovládania (Amazon Alexa, Google Assistant)
  • Podpora Home Connect Plus
  • Prevádzka vyžaduje pripojenie k centrálnej jednotke HmIP-HAP
  • Obsah balenia: 1× PIR detektor HmIP-SMO-2, 1× montážny držiak, 2× alkalické AA batérie, montážny materiál, slovenský návod

TIP: Plánujete si zostaviť vlastnú inteligentnú domácnosť a neviete, kde začať? Potom si nezabudnite prečítať náš podrobný návod Ako vytvoriť inteligentnú domácnosť!

Parametre a špecifikácia

Porovnať
Oblasť využitia
Zabezpečenie Hotovo!
Podporované OS
Android, iOS Hotovo!
Hlasoví asistenti
Google Assistant, Amazon Alexa Hotovo!
Napájanie
Na batérie Hotovo!
Jazyk aplikácie
V češtine Hotovo!

Využitie

Oblasť využitia
Zabezpečenie Hotovo!

Konektivita

Podporované OS
Android, iOS Hotovo!
Hlasoví asistenti
Google Assistant, Amazon Alexa Hotovo!
Napájanie
Na batérie Hotovo!
Jazyk aplikácie
V češtine Hotovo!

Pripojenie

Pripojenie
WiFi 2,4 GHz Hotovo!

Vlastnosti

Fungovanie
Cez centrálnu jednotku Hotovo!
Funkcie
Notifikácie do mobilu Hotovo!

Typ detekcie

Typ detekcie
pohybu Hotovo!

Batéria

Typ batérie
AA Hotovo!
Počet batérií
2 ks Hotovo!

Umiestnenie

Určenie
Vonkajšie Hotovo!

Použitie

Použitie
k alarmu Hotovo!

Vstupné napätie

Vstupné napätie
3 V Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:
» Všetky detektory pohybu s alarmom
» Všetky vonkajšie pohybové senzory
» Všetko inteligentné zabezpečenie pre Google Assistant
» Všetko inteligentné zabezpečenie pre Amazon Alexa
» Všetko príslušenstvo pre domáce alarmy

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Homematic IP PIR detektor pohybu so senzorom jasu – vonkajší – HmIP-SMO-2 Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Homematic IP PIR detektor pohybu se senzorem jasu - venkovní - HmIP-SMO-2 . Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Homematic IP PIR Mozgásérzékelő fényerő-érzékelővel - kültéri - HmIP-SMO-2.
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií