AD květen univerzal Aplikace

Konečná uprostred cesty

Zobraziť katalóg
Konečná uprostred cesty Film
Kód:  AVCA0022
Konečná uprostred cesty Predaj skončil

Konečná uprostred cesty

Dojemný film, ktorý sa vám navždy vryje do pamäti.

Snímka rozpráva príbeh zo života štyridsiatnikov. Simone a Frank sa práve s dvoma deťmi nasťahovali do nového domu. V rovnakej chvíli sa dozvedajú tragickú správu: Frank má rakovinu, nezostáva mu už veľa času. Táto udalosť úplne zmení prakticky chod domácnosti, vzťah členov rodiny k otcovi a pohľad na to, čo je umieranie, láska a sebaobetovanie. Režisér analyticky s citom pre detail sleduje priebeh choroby a nevšedne pozerá na tabuizované témy - smrť a umieranie. Civilná snímka zachytáva obyčajné i dramatické situácie, v ktorých nechýba optimistický náboj.

Osobitá a nekompromisná snímka ponúka odvážny pohled na problém starostlivosti o chorého človeka v kruhu rodiny a vytvorenie podmienok na dôstojnú smrť. Scenár k autentickému filmu, ktorý diváka šokuje a zároveň provokuje k zamysleniu, vznikal na základe improvizácie. Filmovým dialógom predchádzal rozsiahly výskum medzi zástancami hospicov aj ľuďmi, ktorým niekto zomrel na vážnu chorobu. Dráma Konečná uprostred cesty nakrútil súčasný oceňovaný nemecký scenárista a režisér Andreas Dresen / 1963, Gera /, českému publiku známy tragikomickým príbehy o partnerských a medziľudských vzťahoch Láska na grile / 2002, Veľká cena poroty na Berlinale /, Whisky s vodkou / 2009, Cena za réžiu na MFF Karlovy Vary / alebo drámou o netradičnej láske v zrelom veku Siedme nebo / 2008, Un Certain Regard v Cannes /. Za svoj posledný film Konečná uprostred cesty si na festivale v Cannes 2011 odniesol opäť cenu Un Certain Regard.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií