AD elektro Motorola EDGE 50

Refillkity Ekocolor - často kladené otázky

Refillkit slúžia na znovu-naplnenie cartridga atramentom bez nutnosti kúpy nového a tým následnej úspory nákladov na tlač.

Pretože cartridge nie je len zásobník na atramentovú náplň, ale tiež obsahuje čip a trysky na nanášanie atramentu, jeho obstarávacie náklady sú často pomerne vysoké. Ponúka sa pomerne logická otázka, prečo kupovať celý cartridge, keď stačí doplniť len atrament? Z technologického hľadiska takémuto znovu-naplneniu nič nebráni. Cartridge (atramentový zásobník) sa pochopiteľne používaním opotrebováva, ale zďaleka nie takým tempom, aby po minutia jednej náplne bolo nutné kupovať novú. V záujme výrobcov cartridgov (a teda aj tlačiarní) je predať zákazníkovi výrobok na ktorom majú čo najväčší zisk. Preto predávajú len celé cartridge. Všimnite si, ako nízke sú ceny tlačiarní nižšej triedy ... Prečo je to tak zistíte vo chvíli, keď vám dôjde náplň. Cena novej cartridge je pomerne vysoká a tvorí významnú časť ceny tlačiarne.

Našťastie existuje možnosť ako ekonomicky aj ekologicky tlačiť bez nutnosti kupovať drahý cartridge, alebo ho zložito posielať prázdny k znovunaplneniu do špecializovanej firmy a čakať ako ho dostanete späť. Rýchla, lacná a efektívna cesta ako doplniť atrament je refillkit. Jeho použitie nie je nijak zložitá alebo technicky náročná operácia, všetko čo budete potrebovať a vedieť (návod na použitie) nájdete ako súčasť balenia refillkitu.

Navyše naše Refillkity obsahujú mnohonásobne väčšie množstvo atramentu ako dodáva výrobca originálnych cartridgí za nižšiu cenu, pretože sa snažíme, aby zákazník dostal za svoje peniaze zodpovedajúce množstvo atramentu a nemusel sa obávať nákladov na tlač. To všetko pri nezníženej kvalite tlače.

Pre našich zákazníkov, ktorí nemajú s používaním refillkitu skúsenosť, alebo majú nejaké nejasnosti alebo pochybnosti sme pripravili odpovede na najčastejšie kladené otázky:

 

  • Nezničím si tlačiareň?
    • Pri použití správnej plniacej sady (refillkit / tank) na príslušnom cartridgi a dodržaní pokynov v návode, spoločnosť EKOCOLOR Distribution s.r.o. zaručuje, že nedôjde k poškodeniu Vašej tlačiarne atramentom. Každý typ cartridge používa iný druh atramentu, a preto na príslušné cartridge musí byť správny refillkit / tank, ktorý obsahuje atrament, zodpovedajúci tomu v tlačovej kazete. Záruka sa nevzťahuje na opotrebovanú, uschnutú alebo inak poškodenú tlačovú kazetu.
  • Je možné naplniť akúkoľvek tlačiareň?
    • Áno, určite je to možné. Naša spoločnosť ponúka široký sortiment plniacich sád pre atramentové tlačiarne. Ak chcete nájsť zodpovedajúce refillkit / tank pre Vašu tlačiareň (cartridge) využite sprievodcu na stránkach www.ekocolor.cz.
  • Čo sa stane keď sa mi atrament vyleje na oblečenie, na ruky ...?
    • Atrament obsiahnutý v plniacich sadách (cartridge) má vysokú farbiacu schopnosť, ale inak je zdravotne úplne nezávadný. Ak si atramentom zamažete ruky, na odstránenie atramentu by malo stačiť iba mydlo a voda. V prípade oblečenia, koberca, alebo obrusu je situácia horšia. Atrament sa rýchlo vsakuje a následne zasychá. Preto sa tejto situácie radšej vyvarujte a pripravte si také pracovné prostredie, ktoré riziko eliminuje, alebo aspoň minimalizuje.
  • Čo sa stane keď sa mi atrament vyleje do tlačiarne? Je možné potom tlačiareň reklamovať?
    • Ak vylejete atrament do tlačiarne, je to rovnaké ako keď tam vylejete vodu, kávu, i. V lepšom prípade Vám zostane v tlačiarni farebný flek a tlačiareň bude tlačiť ďalej. V horšom prípade, ak vylejete atrament do elektroniky tlačiarne, môže dôjsť k jej poškodeniu a tlačiareň v takom prípade pochopiteľne reklamovať ani nemôžete. Pri dodržaní postupov pri plnení by k takej situácii nemalo vôbec dôjsť.
  • Je kvalita tlače lepšia, rovnaká alebo horšia?
    • Vopred je potrebné povedať, že kvalita tlače nezávisí len od atramentu, ale aj od opotrebenia tlačovej hlavy.
      1)  Tlačová hlava je oddelená od atramentových zásobníkov (zásobníky sa vkladajú do tlačovej hlavy, ktorá obsahuje trysky a elektroniku potrebnú k tlači) - tlačiarne Epson a väčšina tlačiarní Canon. 
      2)  Tlačová hlava obsahuje atrament - väčšina tlačiarní HP, Lexmark a niektoré tlačiarne Canon.
    • V prvom prípade by mala byť kvalita tlače rovnaká, pretože tlačová hlava má oveľa dlhšiu životnosť ako v druhom prípade. V tomto prípade sa plnia len zásobníky s atramentom, takže plnenie môžete teoreticky vykonávať stále dokola bez straty kvality.
    • V druhom prípade je to trošku zložitejšie, pretože kvalita tlače je ovplyvnená zaobchádzaním, včasným doplnením a počtom plnenia cartridge. Inak povedané, ak budete cartridge dopĺňať hneď po vyprázdnení, resp. ešte predtým ako bude cartridge úplne prázdny a budete sa držať inštrukcií v návode, kvalita tlače zostane rovnaká a predĺžite tým aj životnosť cartridgu (počet naplnení). V prípade, že bude cartridge fyzicky poškodený alebo nebude včas dopĺňať (dôjde k zaschnutiu trysiek), kvalita tlače bude horšia alebo dokonca tlačiareň nebude tlačiť vôbec.
  • Vytlačím aj fotografie v plnej kvalite, ktorú umožňuje tlačiareň?
    • Áno, fotografie vytlačíte v skvelej kvalite len s tým rozdielom, že náklady na tlač budú výrazne nižšie.
  • Prečo je to ekologickejšie?
    • Cartridge obsahujú veľké množstvo rôznorodých materiálov a niektoré z nich sú aj nebezpečné. Tieto materiály sú často ťažko likvidovatelné a zaťažujú tak životné prostredie. Znovu naplnením tlačových kaziet pomáhate znižovať množstvo nebezpečného odpadu.
  • Koľkokrát môžem cartridge naplniť? Stačí mi 1x originál a potom už navždy môžem naplniť až po okraj atrament?
    • Tu je potrebné rozlíšiť či ide o tlačovú hlavu (väčšina HP, Lexmark a niektoré Canon tlačiarne) alebo len o zásobník s atramentom (Epson a väčšina Canon tlačiarní). V prípade atramentového zásobníku Vám stačí iba 1x originál cartridge a potom už môžete stále dopĺňať atrament. V prípade tlačovej hlavy je počet doplnenia rôzny a závisí na zaobchádzaní s cartridgom. V praxi to znamená, že tlačová hlava môže byť plnená do tej doby, kým sa neopotrebuje a prestane tlačiť kvalitne. Väčšinou to znamená, že elektronické súčiastky, ktoré zabezpečujú tlač sa spália a vďaka tomu prestane tryska tlačiť. Pri plnení našimi Refillkitmi nedochádza k upchatiu trysiek (tento problém nastáva pri použití nekvalitného atramentu alebo pri plnení cez trysky) alebo k mechanickému poškodeniu. Pri správnom zaobchádzaní s cartridgom a dodržaní pokynov v návode môžete tlačové hlavy plniť 8-15x.
  • Ako predĺžiť životnosť cartridgov?
    • Atramentové cartridge majú rezistory, ktoré kontrolujú prúd každej trysky. Tieto rezistory musia mať stále rovnaký odpor. Ak sa prehreje, odpor sa zmení. Po mnohých prehriatia sa hodnota odporu odchýli od prípustného rozsahu a spôsobí to nižšiu kvalitu tlače, farebné skreslenie alebo slabú tlač.
    • Atrament v cartridgi udržiava rezistory chladné a predchádza tak prehriatiu. Hoci, keď v cartridgi dôjde atrament a tlačiareň pokračuje v tlači, nastane prehriatie. Ak by to trvalo príliš dlho môže cartridge vyhorieť. Preto majú cartridge obmedzenú životnosť a tým aj počet doplnenia. Stále keď dôjde v cartridgi atrament a rezistory sa zahrejú, životnosť cartridgu sa zmenší.
      Jediná cesta je potom kúpiť novú cartridge. Ak chcete predĺžiť život cartridgu, doplňte ho hneď ako sa objavia náznaky, že dochádza atrament.
  • Nemôže doplnený atrament zaschnúť?
    • Ak bude opäť naplnený cartridge vložený hneď do tlačiarne, tak ako je uvedené v návode, atrament vnútri cartridgu nezaschne.
  • Ako sa vyhnúť problémom?
    • Dodržujte príslušné pokyny dodávané s refillkitmi.
  • A čo záruka? Ako to s ňou je?
    • Spoločnosť EKOCOLOR Distribution s.r.o. - Výrobca refillkitov poskytuje záruku 24 mesiacov na spracovanie refillkitov / tankov a na vadu materiálu. Ak sa Vám, pri starostlivom dodržaní návodu, nepodarí uspokojivo naplniť atramentovú kazetu, použitý refillkit Vám vymeníme za nový. Záruka sa nevzťahuje na opotrebovanú, uschnutú alebo inak poškodenú tlačovú kazetu. Ďalej spoločnosť EKOCOLOR Distribution s.r.o. zaručuje, že pri správnom použití plniacej sady (refillkit) nedôjde k poškodeniu Vašej tlačiarne atramentom. Ak bude použitý refillkit uvedený ako príčina poškodenia tlačiarne, je potrebné mať toto poškodenie presne špecifikované od autorizovaného servisu danej tlačiarne. ¨
    • Pred vlastnou opravou tlačiarne je nutné zaslať spoločnosti EKOCOLOR Distribution sro :
      1. Písomné vyjadrenie o poškodení tlačiarne od autorizovaného servisu
      2. Cartridge, ktorý poruchu spôsobil
      3. Doklad o zakúpení tlačiarne
      Po preverení bude EKOCOLOR Distribution s.r.o. súhlasiť alebo nesúhlasiť s uhradením nákladov spojených s opravou poruchy spôsobené naším refillkitom resp. výmenou celej tlačiarne. .

 

Vytlačiť

P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií