Variče predstavujú alternatívu ku klasickým varným doskám. Ich hlavnou prednosťou sú malé rozmery a skladnosť. Môžu byť jednoplatničkové alebo dvojplatničkové. Podľa zdroja tepla rozlišujeme variče liatinové, sklokeramické, indukčné a plynové.
PokračovaťLiatinové
- najlacnejší a vyhotovením najjednoduchší variant elektrického variča
- pomalé zahrievanie a chladnutie liatinových platničiek
- výhody: nízka obstarávacia cena
- nevýhody: pomalé zahrievanie platničiek, väčšie úniky tepla spôsobené dlhým chladnutím
- cenové rozpätie: 11 – 45 €
Sklokeramické
- majú hladkú, ľahko umývateľnú plochu
- rýchly ohrev a vyššia energetická účinnosť (70 %)
- výhody: jednoduchá obsluha aj údržba, nízke vykurovacie straty
- nevýhody: pri pretečení sa jedlo na dosku pripečie
- cenové rozpätie: 30 – 280 €
Indukčné
- od sklokeramických varičov sa líšia princípom ohrevu
- k ohrevu dochádza len v mieste dotyku variča s hrncom, nedochádza teda k vykurovacím stratám
- na používanie indukcie je však potrebné mať špeciálne hrnce
- výhody: úspora energie, rýchly ohrev, bezpečná prevádzka
- nevýhody: vyššia nákupná cena, možno použiť len hrnce určené na indukciu
- cenové rozpätie: 40 – 315 €
Plynové
- rýchly ohrev a okamžitá reakcia na reguláciu plameňa
- takmer nulový únik tepla po vypnutí
- náročnejšie na údržbu
- výhody: rýchly ohrev, ľahká regulácia teploty, min. únik tepla po vypnutí
- nevýhody: nutný zdroj plynu, náročnejšie na údržbu
- cenové rozpätie: 33 – 55 €
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Najpredávanejšie
+ ZADARMO
Elektronická kniha Jíme zdravě
Kuchynské variče










