Stellar Blade Stellar Blade

Reversi a Othello

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Žáner
Strategická
(1)
Logická
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Reversi a Othello sú spoločenské hry obľúbené pre svoje jednoduché pravidlá a hĺbku stratégie. Tieto hry ponúkajú nekonečné hodiny zábavy a intelektuálne výzvy pre hráčov všetkých vekových kategórií. Vydajte sa na cestu, na ktorej sa stretnete s eleganciou strategického myslenia a taktického plánovania a spoznajte hry Reversi a Othello bližšie.

Pokračovať

Hry Reversi a Othello sú klasikou pre milovníkov strategických hier

Reversi je obľúbená stolová hra, ktorá sa hrá na štvorcovej hracej ploche, najčastejšie s rozmerom 8 × 8 polí. Hrá sa so 64 dvojstrannými kameňmi, ktoré sú na jednej strane čierne a na strane druhej biele. Hráči sa striedajú v umiestňovaní kameňov na hraciu plochu s cieľom „zajať“ kamene súpera a otočiť ich na svoju farbu. Cieľom hry je mať na konci hry, keď už nie je možné vykonať žiadny ďalší ťah, viac kameňov svojej farby otočených nahor ako súper. Kľúčom k úspechu je strategické myslenie a schopnosť predvídať ťahy protihráča.

Hra Othello je nástupcom Reversi

Othello je variant hry Reversi a má veľmi podobné pravidlá. Líšia sa však špecifickým počiatočným rozostavením štyroch kameňov v strede hracej plochy. Tento variant hry je celosvetovo veľmi obľúbený a známy tiež sloganom „A minute to learn. A lifetime to master“ (v preklade „Minúta na naučenie. Celý život na zvládnutie“), ktorý skvele odráža jednoduchosť pravidiel, ale zložitosť stratégie.

i

História hry Othello a Reversi

Presný pôvod hry Reversi nie je celkom známy, ale predpokladá sa, že pochádza z Anglicka. V roku 1883 si ju tam dal patentovať Lewis Waterman, hoci existujú dôkazy, že podobná hra sa hrala už skôr. V 70. rokoch 20. storočia bola hra znovuobjavená a komerčne vydaná pod názvom Othello. Táto nová verzia hry bola pomenovaná po Shakespearovej hre a bola propagovaná s novými pravidlami a štandardizovanou hracou doskou.

Prečo hrať Othello?

Klasické hry Reversi a Othello ponúkajú nielen nekonečné hodiny zábavy, ale predstavujú aj intelektuálnu výzvu pre hráčov a majú skvelý vplyv na rozvoj logického myslenia. Učia hráča dopredu plánovať a analyzovať možné ťahy a dokážu poriadne potrápiť mozgové závity hráčov všetkých vekových kategórií a herných skúseností. Predstavujú tiež skvelú zábavu na rodinné večery alebo priateľské stretnutia.

Reversi a Othello sú hry určené pre dvoch hráčov. Odporúčaný vek je približne od siedmich rokov, takže sú vhodné aj pre najmenších milovníkov stolových hier.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
5,0
Othello Classic
Spoločenská hra – strategická a logická hra, pre 2 hráčov, ľahká obťažnosť, dĺžka hry 30 min, v českom jazyku, vhodné od 7 rokov
19,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HRAdn00296

Reversi a Othello

V kategórii Reversi a Othello máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Reversi a Othello – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné reversi a Othello Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie reversi a Othello Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii reversi a Othello recenzie
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií