AlzaPlus+ sport Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

MTB pedále

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Určenie
Horské bicykle (MTB)
(15)
Gravel bicykle
(15)
Farba
Bronzová
(2)
Čierna
(9)
Červená
(1)
Strieborná
(1)
Karbón
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

MTB pedále sú jedným z najdôležitejších komponentov horského bicykla. Poskytujú spojenie medzi jazdcom a bicyklom, umožňujú efektívny prenos sily a zabezpečujú stabilitu pri jazde v náročnom teréne. Ak hľadáte ideálne pedále na horský bicykel, tento sprievodca vám pomôže zorientovať sa v ponuke a vybrať si tie najlepšie pre vaše potreby.

Pokračovať

Prečo sú MTB pedále tak dôležité?

MTB pedále sú kľúčovým komponentom, ktorý ovplyvňuje váš zážitok z jazdy na horskom bicykli. Správne pedále na MTB vám umožnia efektívne prenášať silu z nohy na koleso, zvyšujú kontrolu nad bicyklom a zabezpečujú pohodlie počas dlhých a náročných jazd.

MTB pedále na horský bicykel podľa typu jazdy

Existuje niekoľko základných typov pedálov MTB, z ktorých si môžete vybrať. Každý typ má svoje výhody a nevýhody, takže je dôležité zvážiť, aký typ jazdy preferujete a aké sú vaše individuálne potreby.

  • Cross-Country (XC): Pre tých, ktorí uprednostňujú rýchlu a dlhú jazdu po rôznorodých terénoch. Pedále pre XC sú často klipové (s mechanizmom na zapnutie cyklistickej obuvi do pedálu) a sú ľahké, aby minimalizovali hmotnosť bicykla.
  • Trail a All-Mountain: Pre jazdcov, ktorí hľadajú viac dobrodružstva a technických trás. Tieto pedále sú často kombinované, čo znamená, že majú klip na jednej strane a plochú platformu na druhej, čo umožňuje jazdcovi rýchlo prepnúť medzi oboma režimami.
  • Downhill a Freeride: Pre tých, ktorí milujú rýchle zjazdy a skoky. Pedále pre tieto disciplíny sú väčšinou ploché s výraznými zubami alebo pinmi, ktoré zabezpečujú pevný kontakt s obuvou a zabraňujú šmyku nohy.
  • Enduro: Tento štýl kombinuje prvky XC a downhillu. Pedále pre enduro môžu byť buď klipové alebo kombinované, v závislosti od preferencií jazdca.
  • Dirt Jumping: Pre jazdcov, ktorí vykonávajú akrobatické triky a skoky. Tieto pedále na MTB sú väčšinou ploché s dobrým gripom, aby noha zostala na mieste pri vykonávaní trikov.

MTB pedále s klipmi vs. platformové pedále

Pedále na horský bicykel s klipmi sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú maximálnu efektívnosť a kontrolu. Umožňujú pevnejšie spojenie medzi nohou a pedálom, čo zvyšuje prenos sily a zabezpečuje lepšiu kontrolu nad bicyklom. Na druhej strane, platformové pedále MTB sú flexibilnejšie a umožňujú jazdcovi rýchlo zmeniť polohu nohy alebo rýchlo vystúpiť z pedálu v náročnom teréne.

Ako vybrať MTB pedále na bicykel?

Nášľapné MTB pedále je dôležité vyberať podľa niekoľkých kľúčových faktorov. Okrem typu pedálu by ste mali zvážiť aj veľkosť, tvar, materiál a konštrukciu, ako aj vaše individuálne potreby a preferencie.

Veľkosť a tvar

Veľkosť a tvar pedálov MTB môžu ovplyvniť váš zážitok z jazdy. Väčšie pedále poskytujú väčšiu plochu na kontaktnú plochu, čo môže zvýšiť kontrolu a pohodlie. Tvar pedálu môže tiež ovplyvniť, ako dobre sa noha cíti na pedále a ako efektívne môžete prenášať silu.

Pedále MTB sú navrhnuté tak, aby čelili náročnému terénu. Okrem nich si u nás môžete kúpiť aj pedále na gravel bicykel, ktoré sú miernejším variantom určeným pre štrkové či nespevnené cesty.

Materiál a konštrukcia MTB pedálov

Pri výbere MTB pedálov je dôležité zohľadniť materiál a konštrukciu. Väčšina kvalitných pedálov je vyrobená z odolných materiálov, ako je hliník alebo oceľ, ktoré zabezpečujú dlhú životnosť a výkonnosť.

  • Hliníkové MTB pedále sú populárne vďaka svojej odolnosti voči nárazom a korózii. Sú tiež relatívne ľahké, čo prispieva k lepšiemu jazdnému výkonu.
  • Kompozitné pedále bývajú obvykle odolné voči nárazom či poškriabaniu. Okrem toho poskytujú aj kombináciu nízkej hmotnosti a pevnosti.
  • Zliatinové MTB pedále sú vyrobené z kombinácie viacerých kovov, čo ich robí odolnými a ľahkými. Ich hlavnou výhodou je dlhá životnosť a spoľahlivosť.
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
15 položiek

MTB pedále

V kategórii MTB pedále máme práve teraz na Alza.sk celkom 15 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné MTB pedále Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie MTB pedále Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii MTB pedále recenzie
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií