AlzaBoxy Q1 Aplikace

Teráriá pre korytnačky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Typ
Terárium
(2)
Akvárium pre korytnačky
(1)
Určenie
Hady
(1)
Leguány
(1)
Žaby
(1)
Korytnačky
(3)
Materiál
Plastové
(1)
Sklenené
(2)
Vlastnosti
Paludárium
(1)
S kovovou vetracou mriežkou
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Teráriá pre korytnačky sú vhodným prostriedkom na ich chov. Existujú ale aj ďalšie možnosti, napr. akvárium alebo akvaterárium, prípadne tzv. korytnačí stôl. Každé riešenie má svoje pre a proti. Terárium pre korytnačku musíte rozlíšiť a vybaviť podľa toho, či v ňom chcete chovať suchozemskú, alebo vodnú korytnačku. Ako ho správne vybrať?

Pokračovať

Vhodné terárium pre suchozemskú korytnačku

Ide o klasické terárium pre suchozemskú korytnačku, ktoré má posuvné dvierka v prednej časti. Existujú však aj ďalšie alternatívy, ktoré môžete na jej chov zvoliť. Čo ďalej je možné okrem uzavretého terária pre korytnačky použiť?

  1. Tzv. korytnačí stôl, ktorý má otvorenú hornú stranu a nižšie bočnice ako korytnačie terárium.
  2. Akvaterárium alebo akvárium pre korytnačku, ktoré sa používa pre rybičky aj ďalšie zvieratá.

Aké veľké terárium či akvárium pre korytnačku vybrať?

Jednou z otázok pri nákupe určite bude, aké veľké terárium alebo akvárium pre korytnačku vybrať. Myslite na to, že dostatočné rozmery vám umožnia udržať vnútri správnu teplotu a vlhkosť. Navyše korytnačka porastie a do budúcnosti by ste aj tak museli kupovať väčšie. Priestor vám tiež umožní obydlie korytnačke dostatočne vybaviť. Terárium pre korytnačky preto musí mať rozmery aspoň 60 × 40 × 30 cm, pre pár 100 × 50 × 35 cm.

Teráriá pre korytnačky treba odvetrávať. Slúži na to dierovanie v hornej alebo spodnej časti.

Terárium pre korytnačku a nevyhnutné vybavenie

Ako zariadiť terárium pre korytnačku? Nesmie chýbať životne dôležité vybavenie. Ide o osvetlenie, kúrenie a zdroj UV žiarenia. Všetko zaistí plnospektrálna žiarovka, ktorá je pre malé terárium pre korytnačku dostačujúca. Vo väčších teráriách už bude treba zdrojov viac. Vyhnite sa vykurovacím kameňom, korytnačka sa totiž musí ohrievať z hornej strany.

  1. Svetlo by malo v korytnačom teráriu svietiť asi 10 hodín denne.
  2. UV žiarovka nahrádza slnko a je dôležitá pre metabolizáciu vápnika a fosforu.
  3. Tepelný zdroj by mal určité miesto ohriať na cca 35 °C, okolie by potom malo mať teplotu okolo 25 °C.

i

Teráriá a akváriá pre korytnačky a ďalšie nevyhnutnosti

Akváriá pre korytnačky vybavte aj ďalšími nevyhnutnosťami. Je to podstielka v podobe štrku, kokosového vlákna, piesku alebo ich kombinácia. Potom tiež úkryty či domčeky a samozrejme misky na vodu a kŕmenie. A ďalej čokoľvek, čo vám napadne – mrknite na dekorácie do terária.

Akvárium pre korytnačky je tiež možnosťou

Akvárium pre korytnačky suchozemské aj vodné je vhodným chovným zariadením pre oba druhy. Vďaka voľnej hornej časti je dobre odvetrané, na druhej strane je však pri ňom trochu horší prístup dovnútra, pretože z hornej strany musia byť umiestnené zdroje tepla a svetla. Z tohto hľadiska je preto terárium pre korytnačku lepším riešením.

Akvaterárium – akvárium pre vodnú korytnačku

Akvaterárium je typ akvária určeného pre vodné korytnačky. Je prispôsobené tak, aby v ňom mohla byť voda a zároveň je tu aj vyvýšený priestor. Tam korytnačka môže vyliezť, oddýchnuť si tu a ohriať sa. To samozrejme môže simulovať aj obyčajné terárium alebo akvárium pre vodnú korytnačku. Tu to len budete mať jednoduchšie. Akvaterárium používajte výhradne na chov vodných korytnačiek. Pre suchozemské je vhodnejšie terárium pre korytnačky. Z vyvýšenej plošiny totiž bude korytnačka padať.

Aj tu platí, že čím väčšie, tým lepšie. Akvárium pre korytnačku s veľkosťou asi 35 cm voľte s rozmermi minimálne 100 × 50 × 50 cm. Hĺbka by mala mať jednu až dve dĺžky korytnačieho panciera.

Aj akvaterárium pre korytnačku potrebuje správne vybavenie

Akvaterárium pre korytnačku vybavte podobne ako terárium pre suchozemskú korytnačku. Ide teda o zdroj tepla, svetla a UV žiarenia. Navyše je však potrebný dostatok vody na to, aby sa vodné korytnačky mohli pohodlne potápať a plávať. Čistotu vody zaistí filter na vodu, vhodnú teplotu potom ohrievač s termostatom, ktorý vodu ohreje na cca 25 °C.

Hľadáte najmä lacné akvárium pre korytnačku? Bazár na Alze ponúkne tovar za výhodné ceny.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
3 položky
Terárium kompozitné drevo 100 × 47 × 47 cm
Terárium – pre hady, leguány a korytnačky, sklenené, klasické, s kovovou vetracou mriežkou
Novinka
107,64 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: PETshu29
Penn Plax Reptology rampa pre korytnačky 44,5 × 15,2 cm
Terárium – pre žaby a korytnačky, plastové, veľkosť: malé, rozmery 44.5×15.2cm (V׊), klasické
28,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: CHPT0108
Pacific Aquaterrarium 50 × 25 × 19 cm
Terárium – pre korytnačky, sklenené, veľkosť: malé, rozmery 25×50×19cm (V׊×H), akvárium pre korytnačky, klasické, paludárium
47,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: CHPT0117
chovateľstvoAko chovať suchozemské korytnačky (NÁVOD) Suchozemská korytnačka je obľúbený domáci maznáčik a jej chov zvládne aj začiatočník. Aký druh korytnačky vybrať, ako sa o ňu starať a čo budete na chov potrebovať?

Teráriá pre korytnačky

V kategórii Teráriá pre korytnačky máme práve teraz na Alza.sk celkom 3 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné teráriá pre korytnačky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie teráriá pre korytnačky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie teráriá pre korytnačky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii teráriá pre korytnačky recenzie
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií