Hudobné nástroje pre deti

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Vhodné od
0 rokov
6 rokov
-
Typ
Xylofón
(31)
Gitara
(25)
Piano
(21)
Klávesy
(9)
Bubienok
(8)
Materiál
Drevo
(46)
Plast
(53)
Kov
(19)
Textil
(2)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Hudobné nástroje pre deti sú kľúčovým nástrojom na podporu ich kreativity a rozvoj hudobných zručností. Vhodný výber nástroja môže deťom pomôcť rozvíjať rytmus, sluch a koordináciu pohybov. Zároveň ide o zábavnú formu učenia, ktorá môže byť pre dieťa prvým krokom k dlhodobej vášni pre hudbu. Rozmýšľate, ako zvoliť ten pravý hudobný nástroj pre vaše dieťa a neviete si rady s výberom? Čítajte ďalej a poradíme vám.

Pokračovať

Prečo hudobné nástroje pre deti nesmú chýbať medzi hračkami?

Hudobné nástroje pre deti sú vynikajúcim prostriedkom na podporu ich celkového rozvoja. Hranie rozvíja hudobné zručnosti a cit pre rytmus a podporuje rozvoj motorických schopností, pamäte a koncentrácie. Hra na hudobný nástroj môže posilniť sebavedomie dieťaťa a podporiť jeho sociálne interakcie, napríklad keď hrá v kapele. Vybrať ten správny závisí od veku dieťaťa, jeho záujmov a fyzických predispozícií. Dôležité je, aby bol detský hudobný nástroj prispôsobený veľkosti a schopnostiam dieťaťa, čo zaistí, že vzdelávanie pre neho bude príjemné a motivujúce.

  • Zlepšovanie v hudobných zručnostiach a úspechy v tejto oblasti môžu významne posilniť detské sebavedomie.
  • Naučiť sa hrať na detský hudobný nástroj si vyžaduje čas a pravidelné cvičenie, vďaka čomu sa deti učia trpezlivosti a disciplíne.
  • Hra na hudobný nástroj vyžaduje precízne pohyby rúk a prstov, a tak rozvíja jemnú motoriku.
  • Učenie sa piesní a nôt zlepšuje pamäť a schopnosť sústrediť sa.
  • Hudba dáva deťom priestor na vyjadrenie ich emócií a pocitov.

Ako vybrať vhodné detské hudobné nástroje?

Hudobná výchova a detské hudobné nástroje zlepšujú motorické zručnosti a zvyšujú hudobné vnímanie, ale taktiež podporujú kreativitu a emocionálnu inteligenciu. Keď chcete vybrať správny hudobný nástroj pre deti, mali by ste zohľadniť vek, záujem a fyzické možnosti. Zatiaľ čo niektoré nástroje, ako sú flauty alebo malé bubny, sú pre deti ideálne vďaka svojej veľkosti a jednoduchosti, iné, napríklad klavír alebo gitara, ponúkajú v tomto smere širší rozsah možností rozvoja. Vhodne zvolené hudobné nástroje pre deti im poskytnú hodiny zábavy aj cenné zručnosti do budúcnosti.

Vyberajte hudobné nástroje pre deti podľa veku

Hudobné vzdelanie je dôležitým prvkom rozvoja detí už od útleho veku. Je nutné vybrať vhodné hudobné nástroje pre deti, pretože podporia rozvoj motorických zručností, kreativity a zvukového cítenia. Vzhľadom na rôzne vývojové fázy je dôležité prispôsobiť výber veku detí. V každej vekovej kategórii je kľúčové, aby boli detské hudobné nástroje prispôsobené fyzickým a kognitívnym schopnostiam detí. Zvolené nástroje by mali byť predovšetkým zdrojom radosti a objavovania, čo pomáha kultivovať dlhodobý záujem o hudbu a podporuje celkový rozvoj dieťaťa.

i

Vyberte tie pravé detské hudobné nástroje pre najmenších

Pre deti od 0 do 2 rokov je vhodné zamerať sa na jednoduché detské hudobné nástroje pre najmenších, ktoré produkujú melodické a rytmické zvuky. Hudobné telefóny, bubny a rôzne ťahacie hračky, ktoré vydávajú zvuky, sú ideálne na stimuláciu sluchu a prvú interakciu s hudbou. Tieto hudobné hračky pre deti by mali byť bezpečné a ich prvky by mali byť ľahko uchopiteľné malými rukami.

Aké sú hudobné nástroje pre deti vo veku 2 rokov?

Hudobné nástroje pre deti vo veku 2 rokov sú navrhnuté s ohľadom na bezpečnosť a jednoduchú manipuláciu. Hračky, ako sú jednoduché bubienky, xylofóny s veľkými a bezpečnými paličkami a hračky, ktoré pri pohybe vydávajú melodické zvuky, sú vynikajúce pri prvom experimentovaní. Tieto detské hudobné nástroje podporujú rozvoj motoriky a posilňujú schopnosť dieťaťa rozpoznávať rôzne zvuky.


Rytmické hudobné nástroje pre deti – xylofón s bubnami
Xylofón s bubnami

Karaoke mikrofón
Karaoke mikrofón

Hudobné nástroje detí – set
Detské hudobné nástroje – set

Existujú aj hudobné nástroje pre deti od 3 rokov

Pri deťoch o niečo starších sa už môžete zamerať na hudobné nástroje pre deti od 3 rokov, ktoré stimulujú aktívnu účasť na tvorbe a rozvoji rytmickej zručnosti. Xylofóny s farebnými klávesmi, robustné plastové flauty a malé bubny sú skvelými nástrojmi pre túto vekovú skupinu. Tieto hudobné nástroje pre deti podporujú nielen vzdelávanie v tejto oblasti, ale taktiež umožňujú deťom vyjadriť svoju kreativitu.

Nakoniec sú tu hudobné nástroje pre deti predškolského veku

Pre deti vo veku 5 až 6 rokov môžete začať zavádzať hudobné nástroje pre deti predškolského veku, ktoré vyžadujú väčšiu motorickú kontrolu a sústredenie. Ukulele je vynikajúcou voľbou pre začínajúcich muzikantov v tejto vekovej skupine vďaka svojej malej veľkosti a jednoduchosti hry. Malé klávesové nástroje alebo digitálne klavíry s jednoduchými programami taktiež umožňujú deťom experimentovať s rôznymi zvukmi a skladať jednoduché melódie. Tieto hudobné hračky podporujú nielen hudobné zručnosti, ale taktiež pomáhajú rozvíjať schopnosť sústredenia a pamäť.

Aké sú najobľúbenejšie detské hudobné nástroje?

Medzi najobľúbenejšie detské hudobné nástroje patria xylofóny, ukulele, klávesové nástroje a flauty. Ukulele je vďaka svojej malej veľkosti a jednoduchosti ovládania obľúbené u starších detí, ktoré sa chcú naučiť hrať na strunový nástroj. Klávesové nástroje, ako sú detské klavíry alebo keyboardy, ponúkajú širokú paletu zvukov a rytmov, čím podnecujú kreatívne vyjadrenie a záujem o hudbu. Flauty sú tiež veľmi obľúbené pre svoju prenosnosť a jednoduchosť, vďaka čomu sa deti môžu rýchlo naučiť základné melodické línie. Tieto detské hudobné nástroje nielenže podporujú hudobné vzdelávanie, ale taktiež prinášajú radosť a zábavu.

  • Orffove nástroje, ako sú metalofóny a xylofóny, podporujú skupinovú hudobnú výchovu a učia deti spolupracovať a komunikovať.
  • Klavíry poskytujú širokú škálu zvukov a rytmov, čo umožňuje deťom experimentovať a učiť sa základy hudobnej teórie zábavnou formou.
  • Bubny sú obľúbené pre svoju schopnosť rozvíjať rytmické cítenie a koordináciu, zároveň dodávajú energiu každej hudobnej činnosti.
  • Mikrofóny motivujú deti k spevu a sebavyjadreniu, čo je významný krok k posilneniu sebadôvery a rozvoju hlasových zručností.
  • Xylofóny pre deti ponúkajú jedinečnú možnosť spoznať melódiu a rytmus vďaka svojim farebným klávesom a príjemnému zvuku.
  • Gitary sú ideálne pre staršie deti, ktoré chcú objavovať svet strunových nástrojov a rozvíjať svoje hudobné zručnosti.

Hudobný nástroj pre deti – gitara
Detská gitara

Detský klavír
Detský klavír

Xylofón pre deti
Xylofón pre deti

Z akých materiálov sa vyrábajú hudobné nástroje pre deti?

Pri výrobe detských hudobných nástrojov sa využíva množstvo materiálov, z ktorých každý prináša špecifické vlastnosti. Každý z týchto materiálov prispieva k rozvoju rôznych hudobných zručností a ponúka jedinečné hudobné zážitky. Výber správneho materiálu závisí od veku dieťaťa, typu nástroja a špecifických pedagogických cieľov. Dôležité je, aby materiál podporoval bezpečnosť, ergonómiu a objavovanie, ktoré predstavujú kľúčové aspekty pre vstup detí do sveta hudby.

  • Plastové hudobné nástroje pre deti sú obľúbené vďaka svojej ľahkosti, farebnosti a odolnosti. Flauty, bubny a klávesové nástroje sú príkladom nástrojov, ktoré využívajú výhody plastu, vďaka ktorému sú bezpečnejšie, ľahko udržiavateľné a cenovo dostupné.
  • Kovové detské hudobné nástroje sa používajú predovšetkým pre svoju trvanlivosť a schopnosť produkovať jasné a prenikavé zvuky. Nájdeme ich na strunách, malých bicích nástrojoch alebo v kovových častiach iných nástrojov, ako sú zvončeky alebo triangel.
  • Textil zohráva skôr doplnkovú úlohu, často vo forme puzdier na nástroje alebo popruhov pre ľahšiu manipuláciu. Textil môže byť tiež použitý na povrchu bubnov alebo ako časť dekorácie, čím pomáha chrániť nástroje pred poškodením a uľahčuje ich prenášanie.

Drevené hudobné nástroje pre deti sú cenené pre svoj zvuk a estetickú hodnotu. Vďaka svojej odolnosti a príjemnému dotyku je drevo obľúbeným materiálom, ktorý taktiež podporuje ekologický prístup.

Kupujete prvé detské hudobné nástroje? Set je ideálny

Detské hudobné nástroje – set je ideálnym spôsobom, ako predstaviť deťom svet hudby a podporiť ich rozvoj v tomto smere. Tieto sety zvyčajne obsahujú rôzne typy nástrojov, ako sú bubny, xylofóny, flauty, maracasy a tamburíny, čo deťom umožňuje experimentovať s rôznymi zvukmi a hudobnými štýlmi. Súpravy hudobných nástrojov sú navrhnuté s ohľadom na bezpečnosť a ergonómiu pre malé ruky, čo zaisťuje, že sú nielen zábavné, ale aj bezpečné na hudobné skúmanie. Vzhľadom k ich vzdelávaciemu potenciálu a schopnosti podporovať tímovú prácu sú tieto sety skvelým darčekom.

Detské hudobné nástroje vedia zaujať aj inak

Detské hudobné nástroje sú špeciálne navrhnuté tak, aby stimulovali zmysly, podporovali kreatívny rozvoj a zároveň boli zdrojom zábavy. Základom sú rôznorodé zvuky a melódie, ktoré deťom umožňujú objavovať hudobný svet, rozvíjať sluchové vnímanie a učiť sa základom hudobnej teórie. Svetelné efekty pridávajú vizuálnu stimuláciu a interaktivitu, motivujú deti k ďalšej hre a pomáhajú udržať ich pozornosť.

Niektoré hudobné nástroje pre deti vedia nahrávať zvuk, a tak ponúkajú deťom jedinečnú príležitosť počúvať a hodnotiť vlastnú hudobnú tvorbu, čo pozitívne ovplyvňuje ich sebavedomie a podporuje ďalší hudobný rozvoj.

Pozrite sa aj na skutočné hudobné nástroje pre deti

Skutočné hudobné nástroje pre deti sú navrhnuté tak, aby boli plne funkčné a pritom dostatočne odolné a bezpečné pre mladých hudobníkov. Tieto nástroje, ako sú detské gitary, husle, klavíry a dokonca aj menšie verzie bicích nástrojov, sú prispôsobené pre malé ruky a sú ideálne na uvedenie detí do sveta hudby s realistickým zážitkom. Nielenže podporujú hudobné vzdelávanie a rozvoj zručností, ale tiež pomáhajú budovať sebavedomie a trpezlivosť pri učení sa hrať na skutočný nástroj. Vybrať skutočný hudobný nástroj pre deti môže byť prvým krokom na ich hudobnej ceste.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
125 položiek
4,2
Činely
Detské bicie – materiál kov, vhodné od 3 rokov
Kúpiť s kódom ALZADNI50 3,20 €
6,40 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAnk00035
5,0
Small Foot Dažďová palica
Hudobná hračka – vhodné od 6 mesiacov
11,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls3701
5,0
B-Toys Hudobné nástroje drevené Mini Melody Band
Detský hudobný set – materiál drevo, balenie obsahuje 3 nástroje, xylofón, harmonika a tamburína, vhodné od 2 rokov
Super cena
27,90 € Ušetríte 1 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAnk004524
2,0
Royalsound Gitara 30"
Detská gitara od 3 rokov - s naprogramovanými melódiami, materiál drevo
Kúpiť s kódom ALZADNI30 18,83 €
26,90 €
Na sklade 4 ks
Objednávací kód: HRAnk00047
Vilac Drevená muzikálna súprava medvedík Michelle Carlslund
Detský hudobný set – s naprogramovanými melódiami, materiál drevo, balenie obsahuje 4 nástroje, xylofón, triangel, tamburína a kastanety, vhodné od 3 rokov
32,22 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAnk002102
Súprava hudobných nástrojov
Detský hudobný set – s naprogramovanými melódiami, materiál drevo, balenie obsahuje 3 nástroje, rumbagule, tamburína a kastanety, vhodné od 3 rokov
26,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAnk004942
Simba Zábavný tablet
Hudobná hračka – vhodné od 1 roka
13,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls3092
Baby Einstein Hudobný Xylofón Cal’s Curious Keys
Hudobná hračka – vhodné od 1 roka
21,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls1939
3,7
Elektronický xylofón s herným bubnom
Hudobná hračka – vhodné od 1,5 roka
24,90 €
Rozbalené
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAnk002225
Lucy & Leo 180 Hudobný multifunkčný panel
Hudobná hračka – vhodné od 1,5 roka
19,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAkc04751
Label Label Xylofón ružový - Xylofón pre deti Varianty
Label Label Xylofón ružový
Xylofón pre deti – materiál drevo, vhodný od 1 roka
21,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls3729
4,8 22×
OTL PAW Patrol Blue Karaoke Microphone
Detský mikrofón – pripojenie cez Bluetooth a USB, integrované reproduktory, bezdrôtový, s nahrávaním a s karaoke, modrá farba, maximálna výdrž batérie 5h, na jednu batériu typu li-ion (súčasťou balenia)
22,90 €
Rozbalené
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OTLm02
3,5
Teddies Piánko 37 klávesov napájanie na USB + mikrofón
Detské klávesy – s naprogramovanými melódiami, materiál plast, na 3 AA batérie (nie sú súčasťou balenia), vhodné od 3 rokov
16,90 €
Rozbalené
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAbz17649
Lucy & Leo 245 Dúhový xylofón – hudobný nástroj
Xylofón pre deti – materiál drevo, vhodný od 3 rokov
Zľavnené -14 %
18,90 € 21,90 €
Posledný kus na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAkc04761
Label Label Xylofón modrý - Xylofón pre deti Varianty
Label Label Xylofón modrý
Xylofón pre deti – materiál drevo, vhodný od 1 roka
19,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAls3730
4,0
Rappa detská gitara 58 cm
Detská gitara od 3 rokov - s naprogramovanými melódiami, materiál drevo, popruh súčasťou balenia
15,67 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRApv00315
4,3
Veľké podlahové piano
Hudobná hračka – vhodné od 3 rokov
32,90 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRAa4430
3,0
Gitara elektrická
Detská gitara od 3 rokov - materiál plast, na 3 AA batérie (nie sú súčasťou balenia), popruh súčasťou balenia
22,90 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRAbz06817
4,3 10×
Lena Bubienok Indiáni
Detské bicie – materiál plast, popruh súčasťou balenia, vhodné od 3 rokov
Cenová bomba
7,15 € Ušetríte 1,44 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRAif1162
4,4
Lena Hrajúca skrinka Včielka Maja CZ
Hracia skrinka – plastová, motív rozprávok a zvierat, naťahovanie na kľuku, vhodná od 1 roka
Cenová bomba
4,51 € Ušetríte 1,15 €
Na sklade > 20 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRAif1180
3,7
Lena Vĺčik hrajúci – sedliacky dvor CZ
Vĺčik – drevený, roztáča sa naťahovacou špirálou, hrajúci, motív farma, viacfarebné vyhotovenie, výška 13 cm, priemer 13 cm, hmotnosť 93 g, vhodný od 1,5 roka
Cenová bomba
4,10 € Ušetríte 1,54 €
Na sklade > 20 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRAif1154
4,8
Flauta
Hudobná hračka – vhodné od 3 rokov
4,75 €
Na sklade > 20 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRAif13419
5,0
Súprava hudobných nástrojov pre deti
Detský hudobný set – s naprogramovanými melódiami, materiál drevo, balenie obsahuje 4 nástroje, xylofón, rumbagule, flauta a tamburína, vhodné od 1,5 roka
27,70 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRAam2286
5,0
Detská gitara (ukulele)
Detská gitara od 3 rokov - materiál drevo
23,74 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRAam2284

Hudobné nástroje pre deti

Hudobné nástroje pre deti

V kategórii Hudobné nástroje pre deti máme práve teraz na Alza.sk celkom 125 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné hudobné nástroje pre deti Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie hudobné nástroje pre deti Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie hudobné nástroje pre deti Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii hudobné nástroje pre deti recenzie
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií