AD elektro Star Wars

LYRA Lima ZP215 veľ. 57 (585/1000; váha: 1,6 g)

Zobraziť katalóg
LYRA Lima ZP215 veľ. 57 (585/1000; váha: 1,6 g)
5 1 hodnotení
Prsteň – zásnubný, materiál: biele zlato, veľkosť: 57, zirkón: 3mm
Kód:  SP6286 Produktové číslo:  8600000000110
LYRA Lima ZP215 veľ. 57 (585/1000; váha: 1,6 g) Predaj skončil

LYRA Lima ZP215 veľ. 57 (585/1000; váha: 1,6 g)

Zásnubný prsteň LINGER Lima vychádza z tradičnej podoby zásnubného prsteňa, kruhovej obrúčky s jedným centrálnym kameňom. Tento tradičný šperk sa však prezentuje vo veľmi modernej, jednoduchej a čistej podobe. Perfektne hladký kruh obrúčky z bieleho zlata narúša len hlboké lôžko pre jeden veľký centrálny kameň. Žiarivý zirkón kruhového tvaru upínajú k lôžku štyri príchytky s kruhovým priemerom. Symbol kruhu, ktorý je nekonečný a nedá sa zlomiť, sa v dizajne objavuje v niekoľkých podobách. Je to symbolický odkaz pre nositeľku tohto prsteňa, prísľub silného a trvalého vzťahu.

Prednosti zásnubného prsteňa Linger Lima

  • Tradičný čistý dizajn prsteňa
  • Kombinácia kvalitných výrobných materiálov
  • Kov – 14-karátové biele zlato
  • Kameň – 1 zirkón
  • Lesklá povrchová úprava
  • Veľkosť zásnubného prsteňa 57

Hmotnosť prsteňa:
1,6 g

Materiál:
Biele zlato

Rýdzosť zlata:
585/1000 (14-karátové zlato)

Druh kameňa:
Zirkón

Veľkosť kameňa (priemer):
3 mm

Počet kameňov:
1 ks

Veľkosť prsteňa:
57

Upozornenie – dámske veľkosti prsteňov:
Bežné veľkosti dámskych prsteňov sa pohybujú medzi veľkosťami 52 až 57. Veľkosti 43 až 51 sú určené na veľmi tenké ženské prsty. Na hrubšie dámske prsty je veľkosť 59.

Zirkón s leskom diamantov

Zlato a drahé kamene, to je tradičné spojenie. Moderné šperkárstvo však ako alternatívu prírodných kameňov čoraz častejšie používa tie umelé. Dôvodov je viac, ale jedným z tých hlavných je cenová dostupnosť. Umelé kamene sú výrazne lacnejšie a navyše ponúkajú šperkárom a ich zákazníkom veľkú škálu farieb. Rozdiel pritom nemusí spoznať ani odborník, ide totiž o rovnaké chemické zlúčeniny. Umelé kamene vznikajú iba v laboratóriach. Ich výhodou je to, že sú úplne dokonalé, bez nedostatkov, prasklín a cudzorodých zložiek. Syntetické zirkóny vznikajú tavením oxidu zirkónia a oxidu ytria. Vznikli ako výsledok snahy vyrobiť ideálnu alternatívu pravých diamantov. V šperkárstve našli rýchlo široké uplatnenie, nielen vďaka svojim optickým vlastnostiam, ktorými sa približujú k pravým diamantom, ale aj vďaka svojej tvrdosti, ktorou sa približujú k rubínom a zafírom. Navyše majú výrazný dvojlom svetla, ktorý je tým výraznejší, čím hlbšie zirkóny sú.

Keď zásnubný prsteň, tak zo zlata

Zlato nie je cenené a využívané iba v šperkárstve. Dôvodom sú jeho unikátne vlastnosti. Je výborným vodičom elektriny a tepla, nehrdzavie, nestráca farbu ani lesk a je odolné voči chemikáliám. Staré civilizácie ho kvôli jeho prirodzenej žiarivej žltej farbe spájali so slnkom, ktoré malo pre ľudskú spoločnosť vždy obrovský význam. Jeho odlesk v podobe zlatého kovu sa stal podobne výnimočným a krásnym. Zlato stále patrí k najčastejšie využívaným kovom v šperkárstve. Používajú sa však rôzne klenotnícke zliatiny. Rýdze zlato je totiž príliš mäkké, na výrobu šperkov sa tým pádom nehodí. Preto sa k nemu pridávajú ďalšie kovy, ktoré ovplyvňujú farbu i ostatné vlastnosti výsledného kovu. Najčastejšie sa využíva striebro, meď, zinok, paládium a nikel. Obsah zlatého kovu v danej zliatine sa označuje pomocou karátov. Rýdze zlato je 24-karátové. Jednotlivé zliatiny zlata sa líšia obsahom a vzájomným pomerom pridávaných kovov. Na výrobu šperkov sa najčastejšie používa 14- alebo 18-karátové zlato. 14-karátové zlato obsahuje 585 dielov rýdzeho zlata a 415 dielov iných kovov, väčšinou striebra, niklu alebo paládia.

Voľbou súčasnosti je biele zlato

Ako v ostatných oblastiach, tak aj v šperkárstve sa prejavujú módne trendy, ktoré ovplyvňujú dizajn šperkov voľbu výrobných materiálov a ich vzájomných kombinácií. Vznik bieleho zlata umožnili až moderné výrobné technológie. Táto moderná verzia zlatej zliatiny si veľmi rýchlo našla cestu od šperkárov k zákazníkom. Ako názov napovedá, počas výroby tejto klenotníckej zliatiny sa používajú biele kovy, striebro, zinok, paládium a nikel. Šperky z bieleho zlata nestrácajú luxusný vzhľad, vďaka svojej bielej farbe však pôsobia veľmi jemne, elegantne a čisto. Biele zlato je súčasným klenotníckym materiálom, šperkárov preto príliš neviažu tradície a môžu tak klientom ponúkať nové a nevšedné podoby šperkov. Biele zlato tak prináša moderný dizajn aj takým tradičným symbolom, ako sú zásnubné prstene.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre LYRA Lima ZP215 veľ. 57 (585/1000; váha: 1,6 g)
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si LYRA Lima ZP215 vel.57 (Au585/1000; Váha: 1,6 g  ).
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií