AP+ nový vizuál Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Atentát

Zobraziť katalóg
Atentát Film
4,7 3 hodnotení
Kód:  AV00009
Atentát Predaj skončil

Atentát

Od jesene 1941 vládne nad okupovanými územiami Čiech a Moravy zastupujúci ríšsky protektor Reinhard Heydrich. Jeho krutosť vyvoláva v krajine veľkú nenávisť. Exilová československá vláda vo Veľkej Británii preto na jar 1942 vyberie niekoľko československých parašutistov a poverí je úlohou historického významu. Do rodnej krajiny sa vydá niekoľko dobre vycvičených paradesantnej skupín. Jednu z nich vedie nadporučík Král (Radoslav Brzobohatý). Ich hlavná úloha je nebezpečný, ale jasný: vykonať atentát na Reinharda Heydricha. Koncom mája 1942 sa rotmajstri Strnad (Rudolf Jelínek) a Vyskočil (Ladislav Mrkvička) pripraví v ostrej zákrute v pražskej Libni, kadiaľ má prechádzať Heydrich v otvorenom mercedesu. Cez problémy so zaseknutým samopalom sa nakoniec predsa len podarí Heydricha smrteľne zraniť. Nasledujú kruté represie, popravy nevinných a zbesilé pátranie po páchateľoch ...

Český film Atentát nakrútil režisér Jiří Sequens ako starostlivú rekonštrukciu udalostí, vďaka ktorým Spojenci a svetová verejnosť uznali, že Československo s nacistickou okupáciou nesúhlasí a že jeho legitímnu vládu tvorí exilový úrad prezidenta Edvarda Beneša. Prevedenie atentátu a následné udalosti sú vo filme zachytené verne podľa skutočnosti. Atentátnici vo filme vystupujú pod krycími menami, ktoré im boli pridelené vo Veľkej Británii a na ktoré zneli ich falošné osobné doklady.

Zdravím, film je skvělý, jen mě mrzelo, že ve scénách, kde se mluvilo německy (a že jich není málo) nejsou alespoň titulky s překladem.

Diskusia a poradňa k Atentát
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií