AD homeoffice AD homeoffice

Domov na Vianoce

Zobraziť katalóg
Domov na Vianoce Film
Kód:  AVCA0015
Domov na Vianoce Predaj skončil

Domov na Vianoce

Štedrý večer, čo sa nevydaril. Je Štedrý večer a niekoľko obyvateľov zasneženého nórskeho mestečka sa pripravuje na dôležitý okamih v roku. Tradičné rodinné oslavy to práve nie sú: milenka chystá romantickú atmosféru pre svojho ženatého milenca; opustený manžel sa prezlečie za Santa Clausa, aby mohol stráviť chvíľu so svojimi deťmi, zatiaľ čo iný muž uprednostní prácu pred spoločným večerom so ženou. Štedrý večer spája osudy miestnych obyvateľov, ktorí snívajú o láske, domove a prežívajú slávnostný okamih po svojom, ale nie vždy, ako by chceli. Mieša sa tu humor i smútok, šťastie a beznádej, ale stále je prítomná nádej a odpustenie.

Láska vo všetkých svojich aspektoch, fázach a veku je hlavnou témou šiesteho celovečerného filmu nórskeho režiséra Benta Hamera, ktorého predchádzajúce filmy boli s úspechom uvedené v slovenských kinách (Poviedky z kuchyne (2003), Faktótum (2005)). Filmy Benta Hamera sú pravidelne uvádzané na prestížnom festivale v Cannes, vynikajú iróniou a nadsádzkou, podobne ako aj tragikomédia Domov na Vianoce. Komorný príbeh s civilnými hereckými výkonmi oplýva prekreslenými charaktermi postáv, jemným humorom a vycibreným citom pre formálne stvárnenie. Snímka Domov na Vianoce mala svoju svetovú premiéru na MFF Toronto 2010 a európsku premiéru v San Sebastian 2010.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií