AP+ nový vizuál Aplikace

Dym

Zobraziť katalóg
Dym Film
4,2 7 hodnotení
Kód:  AV00099

Dym

„Muzikál totalitného veku“ je podtitul snímky DYM, v ktorom vychádzal Tomáš Vorel zo svojho druhého povestného školského filmu IING. (1985), ktorý tu však doznal mnohých zmien. Zostala len os príbehu: mladý inžinier prichádza na svoje prvé pôsobisko so zámerom pracovať, čo sa však v bizarných pomeroch éry posledných rokov totalitnej kŕče ukáže ako šokujúci výstrel.

Mirek svojím nezvyčajne normálnym postojom uvedie do chodu beh „miestnych“ dejín, a tak spoločenské zlo (zosobnené nekompetentnými šéfmi) je aktuálne zvrhnuté spravodlivo rozhorčeným, prebudeným davom a sú nastolené nové poriadky, ktoré však v mnohom začínajú pripomínať poriadky staré, obrátené naruby. Na scenári spolupracoval s Tomášom Vorlom  vedúcou jedného z divadiel Pražskej päťky, Lumír Tuček z recitačnú skupiny Vpred. Snímka má poetiku typickú pre spomínané spoločenstvo: prelínanie vážneho s nevážným, irónie s obdivom, reality s bizarnosťou, skutočnosti s absurditou.

Dobrý den, nevíte proč nelze film zakoupit na bluray ani ho shlédnout on-line?

Diskusia a poradňa k Dym
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií