AD homeoffice Aplikace

Husiti

Zobraziť katalóg
Husiti Film
3,5 2 hodnotení
Kód:  AVCA0019

Husiti

Čo ak sa kľúčová pasáž čaských dejín odohrala úplne inak, ako sa nám to snažia nahovoriť učebnice dejepisu? Čo ak sa Majster Ján Hus v Kostnici ani neohrial, nieto ešte aby zhorel? Čo ak mal Ján Žižka viac než len jedno zdravé oko? Animovaná komédia od režiséra Pavla Koutského hravo borí mýty o husitskej ére, keď na piedestál histórie miesto kazateľa a vojvodcu stavia dvoch neskutočných babrákov, ktorí sa proti svojej vôli stali hrdinami svojej doby. Len to nikto nevie. Mlhoš je nemajetný šľachtic a Záboj chudobný odjakživa. V jednej pražskej krčme ich dala dohromady náhoda a snaha aspoň na chvíľu utiecť pred vlastnými problémami (hlavne so ženami).

Ako ideálnych pešiakmi pre svoju rafinovanú šachovú partiu si ich vyberie Čeněk z Vartemberka, najvyšší český kastelán, ktorý zručne lavíruje medzi panovníkmi Václavom IV. a Žigmundom (hoci bratia, z hĺbky duše sa nenávidia), aby z toho mal on sám čo najväčší prospech. Keď najme Mlhoša a Záboja, aby zaviezli kacírskeho kazateľa Jána Husa na kostnický koncil, netuší, že tým naštartuje lavínu, ktorá nakoniec možno zmetie aj jeho. Mlhoš a Záboj totiž nie sú schopní splniť ani tú najmenšiu úlohu, čo kompenzujú typicky českou prefíkanosťou a umením strelenej improvizácie, ktoré zásadnou mierou ovplyvnia priebeh a výsledok husitských vojen. Hus, Žižka a vlastne aj celé dejiny sa majú na čo tešiť.

Jeden z najlepších českých animátorov súčasnosti Pavel Koutský tvrdí, že len sebavedomý národ si môže robiť srandu z vlastných dejín. V tom mu usilovne pomáhajú skvelí herci dabující jednotlivé postavy. Jiří Lábus a Oldřich Kaiser sa po čase spoločne zišli pred jedným mikrofónom ako Záboj a Mlhoš, okrem nich budeme počuť aj Viktora Preissa, Jána Přeučila, Marka Ebena alebo Marthu Issovú. Husiti sú hravá komédia plná fórov, gagov a pesničiek, ktorá poteší diváka každého veku. Okrem historikov.

Dobrý den V případě, že tento film koupím, mohu ho mít ve svojí složce a sledovat ho na dovolené v Chorvatsku? Děkuji za odpověď.

Diskusia a poradňa k Husiti
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií