AP+ nový vizuál Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Alavis SAMMY 30 tbl.

Zobraziť katalóg
Alavis SAMMY 30 tbl.
5 1 hodnotení
Doplnok stravy pre psov a mačky, vhodný pre plemená všetkých veľkostí, forma: kapsuly, 30 tabliet v balení, hmotnosť balenia: 600g, účel: na trávenie a zažívanie
Kód:  CHPrk0671 Produktové číslo:  8594191410127

Alavis SAMMY 30 tbl.


Alavis SAMMY je veterinárny prípravok pre psov a mačky, ktorý obsahuje kombináciu látok SAM-e a silybínu - extraktu z pestreca mariánskeho. Obe látky sú známe pre svoj pozitívny vplyv na pečeň a ich regeneráciu. Alavis SAMMY možno využiť aj pri poruchách tzv. kognitívnych funkcií u psov a mačiek. Medzi kognitívne funkcie patria procesy ako sú učenie, pamäť alebo rozhodovanie. Alavis SAMMY je vhodný aj pre geriatrické a chronicky choré psy a mačky či pri zhoršení pečeňových funkcií. Balenie obsahuje 30 kapsúl.


Kľúčové vlastnosti doplnku stravy pre psov Alavis SAMMY 30 tbl. a mačky

  • Určený pre psov a mačky
  • Podporuje regeneráciu pečene
  • Alavis SAMMY možno využiť aj pri poruchách tzv. kognitívnych funkcií u psov a mačiek
  • Balenie obsahuje 30 kapsúl
  • Vhodné tiež pre geriatrické a chronicky choré psy a mačky
  • Kapsuly sa podávajú denne podľa odporúčaného dávkovania

Alavis SAMMY podporuje regeneráciu pečene

Doplnok stravy Alavis SAMMY má pozitívny vplyv na pečeň. Pečeň je kľúčovým orgánom látkovej výmeny organizmu a detoxikácie, pretože v nej prebieha metabolizmus sacharidov, lipidov, aminokyselín, detoxikácia amoniaku, degradácia cholesterolu, hému a ďalších, ktoré sú dôležité pre správny chod organizmu. V pečeni sa tvoria, degradujú a inaktivujú hormóny a vznikajú plazmatické proteíny. Nesmieme tiež zabúdať na dôležitú funkciu, a tou je zásoba energie, železa a vitamínov.

Vhodné pre zvieracích pacientov s prejavmi demencie

Alavis SAMMY sa využíva pri poruchách tzv. kognitívnych funkcií u psov a mačiek. Tieto poruchy sa najčastejšie prejavujú zhoršeným poznávaním členov rodiny či úplnou dezorientáciou. Vaši miláčikovia sa môžu strácať vo svojom známom prostredí. Ďalšia prejavom je zmena spánkového cyklu, kedy častejšie v noci bdejú, sú nepokojní a majú prejavy dezorientácie. Tiež zhoršenie hygienických návykov v podobe pomočovania sa doma môže viesť k týmto poruchám. Všetky tieto zmeny môžu vyústiť do tzv. geriatrickej (stareckej) demencie. Za demenciu sa považuje stav, keď je zhoršenie funkcií závažnejšie, než ako zodpovedá veku a zdravotnému stavu.


Látky obsiahnuté v prípravku

SAM-e (S-adenosyl metionín) - 200 mg
Silybín (extrakt z pestreca mariánskeho) - 24 mg

Účinná látka SAM-e (S-adenozylmetionín) sa prirodzene vyskytuje v telách živočíchov. Vzniká v pečeni z aminokyseliny metionínu, ktorú psy aj mačky prijímajú v potrave. Pri nedostatočnej výžive, ochorení pečene alebo u starých a chronicky chorých zvierat však nemusí byť jeho prísun dostačujúci.

S-adenozylmetionín sa v tele zúčastňuje celého radu chemických reakcií predovšetkým prostredníctvom premeny na glutatión, ktorý sa uplatňuje ako významný antioxidant (chráni bunky pred oxidačným stresom a voľnými kyslíkovými radikálmi) a pomáha tak napríklad aj pri hojení rán.

SAM-e obsahuje síru a metylové skupiny. Vďaka tomu sa zúčastňuje syntézy neurotransmiterov. Neurotransmitery sú chemické látky, vznikajúce v nervovom systéme, určené na odovzdávanie informácií medzi nervovými bunkami alebo medzi nervovými a svalovými bunkami.

Preto možno látku SAM-e využiť pri poruchách tzv. kognitívnych funkcií u psov a mačiek.

Silybín z pestreca mariánskeho je dlhé roky známy a využívaný pre jeho hepatoprotektívny účinok, tzn. chráni pečeňové bunky (hepatocyty). Zabraňuje rozpadu hepatocytov a napomáha regenerácii poškodenej bunkovej membrány.

Súčasné užívanie látok SAM-e a silybínu má výrazný pozitívny vplyv na regeneráciu pečene. V poslednej dobe sa nachádza význam látky SAM-e aj pri kognitívnych poruchách (demencia) geriatrických psov a mačiek. So zvyšujúcim sa vekom týchto zvierat sa u nich stretávame s rozvojom demencie a pomocou látky SAM-e je možné tieto zmeny zmierniť.

Dávkovanie Alavis SAMMY

Spôsob použitia: Kapsuly sa podávajú denne podľa odporúčaného dávkovania do tlamy zvieraťa či s malým kúskom potravy. Kapsulu je možné rozložiť a obsah zmiešať s vodou či s malým kúskom potravy. Prípravok Alavis SAMMY podávajte aspoň 60 minút pred podaním stravy.

Dĺžka podávania: Pri akútnom zápale pečene či pri pankreatitíde podávajte prípravok Alavis SAMMY po dobu 1 – 3 mesiacov denne, pri chronických pečeňových ťažkostiach podávajte prípravok denne po dobu 2 – 3 mesiacov a u vysokorizikových pacientov či u pacientov s výrazným poškodením pečene podávajte prípravok 2× týždenne dlhodobo po 1 – 3 mesačnej dennej kúre.

Hmotnosť psa, mačkyDenná dávka
1 – 5 kg1/2 kapsuly
5 – 10 kg1 kapsula
10 – 20 kg2 kapsuly
20 – 35 kg3 kapsuly
35 – 45 kg4 kapsuly
45 – 60 kg5 kapsúl
60 – 70 kg6 kapsúl
70 a viac kg7 kapsúl

Parametre a špecifikácia

Zviera
Pes, Mačka Hotovo!
Veľkosť zvieraťa
Všetky plemená Hotovo!
Vek zvieraťa
Bez obmedzenia veku Hotovo!
Hmotnosť
600 g Hotovo!
Počet kapsúl
30 ks Hotovo!

Maznáčik

Zviera
Pes, Mačka Hotovo!
Veľkosť zvieraťa
Všetky plemená Hotovo!
Vek zvieraťa
Bez obmedzenia veku Hotovo!

Balenie

Hmotnosť
600 g Hotovo!
Počet kapsúl
30 ks Hotovo!

Druh

Účel
Na trávenie a zažívanie Hotovo!
Druh
Kapsuly Hotovo!
Viac parametrov

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Alavis SAMMY 30 tbl. Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Alavis SAMMY 30 tbl..
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií