Pamäťové karty SD 2 GB a 4 GB

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Kapacita úložiska (celková)
2 GB
4 GB
-
Typ pamäťovej karty
SDHC
(2)
SD
(2)
Rýchlosť čítania
10 MB/s
20 MB/s
-
Rýchlosť zápisu
5 MB/s
10 MB/s
-
Speed Class
Class 4
(2)
Class 10
(2)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

SD karta 2 GB sa hodí do MP3 prehrávačov a postarších typov mobilných telefónov. Vo fotoaparátoch so základným rozlíšením alebo na zálohu a prenos dát svoje využitie nájde SD karta 4 GB. Aké majú tieto karty výhody a nevýhody? A ako sa líšia oproti microSD?

Pokračovať

Aké (ne)výhody ponúka SD karta 2 GB a SD karta 4 GB?

SD karta 2 GB a SD karta 4 GB je to najmenšie, čo u nás nájdete. Kým sa pozrieme na konkrétne parametre, tu sú ich výhody a nevýhody.

  • Najnižšia cena.
  • Kompatibilné aj so staršími zariadeniami.
  • Nehodia sa na sekvenčné snímanie.
  • Nevhodné na zápis videa vo vysokom rozlíšení.

Najlacnejšie SD karty

Cenu karty ovplyvňuje najmä jej kapacita a rýchlosť. A keďže kapacita 2 – 4 GB je minimum, ktoré zoženiete, ide súčasne o najlacnejšie SD karty na dnešnom trhu. Cenu potom ďalej ovplyvňuje napríklad rýchlosť, alebo aj typ SD karty.

i

Vzhľadom na to, že SD karta 2 GB a 4 GB už nie je príliš dopytovaná, pomer ceny ku kapacite je v porovnaní s väčšími kartami vyšší. Pokiaľ je pre vás cena kľúčová, pozrite sa na všetky lacné pamäťové karty SD.

SD karta 1 GB a microSD 1 GB sú už históriou

Nízkokapacitné pamäťové médiá – SD karta 1 GB a microSD 1 GB dnes patria skôr do histórie, a to najmä z dôvodu nedostatočnej kapacity. Najmenšie predávané sú dnes pamäťové SD karty 2 GB a aj tým už vplyvom neustále sa zväčšujúcich nárokov pomaly odzvonilo.

SD karta 2 GB a microSD 2 GB – aktuálne najmenšie predávané pamäťové karty

SD karta 2 GB a microSD 2 GB svoje využitie nájde v klasických tlačidlových telefónoch a MP3 prehrávačoch. Zvládne uložiť až 500 skladieb vo formáte MP3 alebo 4 000 fotografií v nízkom rozlíšení. 2 GB micro variant už ale dnes tiež veľmi nezoženiete, a tak sa budete musieť uspokojiť s klasickou SD kartou.

Ak hľadáte kartu do klasického fotoaparátu a plánujete teda fotiť vo vyššom rozlíšení, ako absolútne minimum, pre rozumný počet fotografií budete potrebovať aspoň pamäťové karty SD 16 GB. Odporúčame však aj výrazne väčšie kapacity.

SD karta 4 GB a microSD 4 GB

Do digitálnych fotoaparátov so základným rozlíšením alebo na prenos dát sa hodí SD karta 4 GB. Pamäťové karty Micro SD 4 GB sa obvykle hodia do mobilných telefónov, ale sú s nimi kompatibilné aj niektoré digitálne foťáky. Oba varianty pojmú až 1 000 fotografií vo formáte JPG alebo 22 minút HD videa.

SD karta 2 GB
SD karta 2 GB

Micro SD karta 4 GB
Micro SD karta 4 GB

Akú rýchlosť čítania a zápisu ponúka SD karta 2 GB alebo 4 GB?

Pamäťová SD karta 2 GB aj SD karta 4 GB môže mať odlišné rýchlosti čítania a zápisu. Rýchlosť zápisu predurčuje, ako rýchlo sa zapisujú dáta na pamäťovú kartu. Čítanie potom udáva, akou rýchlosťou je možné súbory prehrávať či kopírovať. Zatiaľ čo rýchlosť zápisu je štandardizovaná podľa rôznych tried, rýchlosť čítania sa môže líšiť model od modelu. Konkrétnu rýchlosť však vždy nájdete v parametroch SD karty 4 GB aj 2 GB.

Minimálna rýchlosť zápisu Trieda rýchlosti Trieda UHS Video trieda Vhodné pre
6 MB/s
Class 6 (C6)

Class 6 (V6)
HD videá a sekvenčné snímanie
10 MB/s
Class 10 (C10)

UHS Class 1 (U1)

Class 10 (V10)
Full HD videá a rýchle sekvenčné snímanie
30 MB/s
UHS Class 3 (U3)

Class 30 (V30)
4K videá pri 30 fps
60 MB/s
Class 60 (V60)
4K videá pri 60 fps
90 MB/s
Class 90 (V90)
4K HDR videá pri 60 fps

Pamäťová SD karta 2 GB ani 4 GB nemajú rozhranie UHS

Rýchla pamäťová karta so zbernicou UHS umožňuje prenášať dáta rôznymi rýchlosťami. SD karta 2 GB ani 4 GB túto zbernicu nemá, vyskytuje sa až pri pokročilejších formátoch SDHC a SDXC. Tiež SD karty 4 GB a 2 GB tohto formátu u nás však nájdete.

i

Nie je pre vás kapacita, ktorú má SD karta 2 GB dostačujúca?

Vyberte si priestrannejší variant v kategórii Pamäťové karty SDHC alebo Pamäťové karty SDXC. Tá najväčšia SD karta môže mať kapacitu aj 1 TB.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
4 položky

Pamäťové karty SD 2 GB a 4 GB

V kategórii Pamäťové karty SD 2 GB a 4 GB máme práve teraz na Alza.sk celkom 4 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné pamäťové karty SD 2 GB a 4 GB Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie pamäťové karty SD 2 GB a 4 GB Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii pamäťové karty SD 2 GB a 4 GB recenzie
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií