MS hokej AD elektro

Jablčný ocot

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Jablčný ocot, obľúbený doplnok stravy, je vyrábaný fermentáciou cukrov z jabĺk. Obsahuje látky ako kyselinu octovú a flavonoidy, ktoré majú rôzne zdravotné benefity. Medzi hlavné účinky patrí podpora trávenia, znižovanie hladiny cukru v krvi a podpora chudnutia. Podľa čoho vybrať jablčný ocot? 

Pokračovať

Aké má jablčný ocot účinky?

Medzi hlavné prínosy patrí najmä podpora trávenia a črevnej mikroflóry (výborný je jablčný ocot na reflux), zníženie hladiny cukru v krvi, podpora chudnutia a zlepšenie stavu kože. Skvelý je tiež jablčný ocot na kŕčové žily, pretože celkovo čistí telo a zlepšuje prietok krvi, čo znižuje problémy a opuchy. Ďalej sa napríklad hodí jablčný ocot na nohy, konkrétne na ostrohu na päte, pretože poskytuje úľavu od bolesti a znižuje zápal.

Bezpochyby oceníte aj jablčný ocot na vlasy, ktoré zanecháva vyhladené, hebké, lesklé a ľahko rozčesateľné. Buď je možné užívať doplnky stravy, alebo použiť jablčný ocot ako oplach. Väčšinou ho stačí zriediť s vodou a oplachovať vlasy po klasickom umytí šampónom.

Jablčný ocot sa vyrába fermentáciou cukrov z jabĺk

Jablčný ocot je výsledkom fermentácie cukrov z drvených jabĺk. Cukry sú v tomto procese rozštiepené baktériami a kvasinkami – najprv sa cukry premenia na alkohol, potom sa alkohol premieňa na ocot. Hlavnou zložkou je kyselina octová, ktorá obsahuje desiatky rôznych látok, množstvo minerálov, stopových prvkov a vitamínov. Jablčný ocot obsahuje približne 5 % kyseliny a má navyše nízky obsah cukru.

i

Dochucovanie pokrmov zvláda jablčný ocot skvele

Jablčný ocot nájde využitie aj v kuchyni, perfektne sa totiž hodí na dochucovanie pokrmov. Vykúzlite s ním skvelú šalátovú zálievku alebo ho môžete využiť napríklad na konzerváciu nakladanej zeleniny.

V akých formách je dostupný kvalitný jablčný ocot? Tabletky či gumové cukríky nie sú výnimkou

Kvalitný jablčný ocot je dostupný v tabletách, gumových cukríkoch aj šumivých tabletách. Čo ponúka každá z foriem?

  • Tablety sú perfektnou voľbou, pokiaľ chcete dostať do tela výživné látky, a to tou najjednoduchšou cestou – stačí len prehltnúť odporúčanú dávku a hotovo. Jablčný ocot v tabletách často obsahuje aj rôzne vitamíny, vlákninu a minerály.
  • Gumové cukríky ocenia všetci, ktorí majú radi sladké a prehĺtanie tabliet pre nich nie je príliš príjemné. Jablčný ocot v gumových cukríkoch je chutný, výživný a zvládne zahnať aj chuť na sladké. Ideálny je predovšetkým na trávenie.
  • Šumivé tablety bývajú dosť často obohatené aj o vitamín C, ktorý podporuje správnu funkciu imunitného systému, a o inulín, ktorý priaznivo pôsobí na činnosť črevného traktu. Stačí len vhodiť jablčný ocot v šumivej tablete do vody a vychutnať si ho.


Jablčný ocot tablety
Jablčný ocot – tablety

Jablčný ocot tablety šumivé
Jablčný ocot v šumivých tabletách

Jablčný ocot gumové cukríky
Jablčný ocot v gumových cukríkoch

A aké by mal mať jablčný ocot dávkovanie?

Čo sa týka dávkovania, väčšinou sa stretnete s tým, že sa užíva jablčný ocot pred jedlom, a to 1 – 2 tablety denne. Konkrétne užívanie nájdete na obale produktu, prípadne v produktovom popise. Čo sa týka veľkosti balenia, pri tabletách a gumových cukríkoch sa najčastejšie stretnete s balením 60 – 100 kusov, šumivých tabliet býva 10 kusov. Takže si len stačí zvoliť, ako dlho máte v pláne užívať jablčný ocot, nežiaduce účinky sú skôr zriedkavé.

i

Pre koho nie je jablčný ocot vhodný?

Jablčný ocot nie je vhodný pre tých, ktorí trpia žalúdočnými problémami, ako je napríklad žalúdočný vred alebo pálenie záhy. Tiež nie je vhodný pre ľudí s alergiami na jablká alebo na niektoré zložky obsiahnuté v jablčnom octe. Pred začiatkom užívania doplnku stravy je vhodné konzultovať to s lekárom, najmä ak máte zdravotné problémy.

Vyrobte si vlastný jablčný ocot, recept je jednoduchý

Jablčný ocot si môžete ľahko vyrobiť aj doma, stačia vám jablká, fľaša, voda, utierka/plátno, gumička a vareška.

  • Pripravte si jablká, umyte ich, odstráňte stopky a nedokonalosti a celé ich nastrúhajte.
  • Premiestnite ich do dostatočne veľkého pohára, dajte variť vodu (polovica objemu pohára) a nechajte vychladnúť.
  • Vychladnutou vodou zalejte jablká, hrdlo pohára prekryte utierkou a gumičkou pevne utiahnite.
  • Takto pripravenú fľašu nechajte stáť na kuchynskej linke (v temnom kúte) približne 10 dní.
  • Denne (stačí raz) premiešajte vareškou a po 10 dňoch prefiltrujte cez utierku/plátno.
  • Výslednú tekutinu necháme cca 3 týždne kvasiť niekde v tme. Čakajte, kým neprestane tekutina bublať.

Hľadáte najlepší jablkový ocot? Recenzie vám napovedia, s čím sú zákazníci najviac spokojní.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
NOW Foods Apple Cider Vinegar (jablečný ocet) 450 mg
Antioxidant - 180 rostlinných kapslí, 450 mg, jablečný ocet s antibakteriálními a antioxidačními vlastnostmi, dávkování: 1–2 tobolky až 3x denně s jídlem, obsahuje 900 mg jablečného octa na dávku, pouze pro dospělé, konzultujte s lékařem při těhotenství nebo užívání léků
17,90 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SPTnow081

Jablčný ocot

V kategórii Jablčný ocot máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Jablčný ocot – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné jablčný ocot
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií