Dvojročná záruka teraz aj pre firmy Star Wars

Plničky klobás

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Veľkosť plniacich nadstavcov
12 mm
(1)
22mm
(1)
32 mm
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Ak sa chystáte vyrábať domáce údeniny alebo ste mäsiar z povolania, plnička klobás vám určite poslúži. V našej ponuke si môžete vyberať z mnohých veľkostí zásobníkov a šírok nadstavcov, vďaka ktorým vyrobíte lahodné údeniny z pohodlia vášho domova. Pokiaľ si neviete s výberom plničky klobás rady alebo hľadáte viac informácií, radi vám poradíme v tomto článku. Čítajte ďalej.

Pokračovať

Plnička klobás – pomocník pri výrobe domácich údenín

Pri výrobe domácich údenín je plnička klobás alebo narážka klobás takmer nutným prvkom ako pre začiatočníka, tak pre skúseného mäsiara. Poslúži vám ale nielen ako plnička na klobásy, ale aj ďalšie údeniny – jaternice, krvavničky, salámy alebo párky.

Plnička klobás, často prezývaná aj ako narážka na klobásy je zariadenie, ktoré naplníte mäsovou zmesou a pomocou tlačného mechanizmu ju vsuniete do mäsiarskeho črievka. Moderné varianty disponujú rôznymi objemami zásobníkov aj šírkami nadstavcov, vďaka ktorým môžete vyrábať hneď niekoľko veľkostí údenín.

i

Plnička klobás a spoľahlivý mlynček na mäso sú počas domácej výroby údenín takmer nerozlučná dvojica. Vhodný mlynček na mäso pre vaše kulinárske výrobky môžete vybrať z našej kategórie mlynčeky na mäso.

Manuálna alebo elektrická plnička klobás?

Spôsob, ktorým bude plnička klobás poháňaná je tiež dôležitým faktorom. Elektrická plnička klobás ponúkne vyšší výkon, býva ale často väčšia a ťažšia ako jej manuálna verzia. Preto sú elektrické varianty vhodné skôr pre profesionálov, začiatočníci väčšinou volia v tomto prípade manuálne modely.

Manuálna plnička na klobásy

Oproti elektrickým je často manuálna plnička na klobásy cenovo dostupnejšia a nevyžaduje elektrický prúd, takže s ňou môžeme pracovať v akomkoľvek prostredí. To ocenia skôr začiatočníci, ktorí vyrábajú údeniny v menšom množstve, je teda ideálna na domácu výrobu.

Elektrická plnička na klobásy

V tomto prípade je nutné počítať s oveľa náročnejšou údržbou a menej praktickou veľkosťou, ktorou disponuje plnička klobás. Elektrická je vhodná skôr pre odborníkov alebo veľkovýrobne. Také plničky klobás ale môžu ponúknuť aj plynulú reguláciu rýchlosti, vstavanú brzdu a spoľahlivý výkon.

Plnička na klobásy – ako vybrať veľkosť zásobníka a nadstavcov?

Veľkosť zásobníka je kľúčovým prvkom, ktorým plnička na klobásy disponuje. Bežná narážka klobás sa v dnešnej dobe predáva s objemom zásobníka od jednotiek až po desiatky litrov. Výber záleží samozrejme na konkrétnych potrebách používateľa. Menšie objemy sú určené skôr na výrobu nižšieho počtu údenín, plnička klobás s väčším objemom je vhodná v prípade, že sa chystáte na produkciu jedného druhu údenín vo väčšom množstve.

  • Zásobníky bývajú dodávané spravidla v objemoch od 3 l vyššie.
  • Nadstavce nájdete často ako súčasť balenia v rozmeroch 16 – 38 mm, v ojedinelých prípadoch aj užšie (napríklad 12 mm).

Súčasťou balenia bývajú väčšinou 3 – 4 nadstavce rôznych šírok. Ich rozpätie vždy nájdete v popise konkrétneho produktu. Môžete teda vybrať plničku s požadovanou šírkou nadstavcov a vyvarovať sa neskoršieho dokupovania.

Ako sa čistí plnička klobás?

Keďže je plnička klobás počas prevádzky plná surového mäsa, nesmieme ju zabudnúť po výrobe dôkladne vyčistiť. Moderné plničky klobás sú najčastejšie vyrobené z antikorovej ocele, teda sú aj jednoducho umývateľné. Samotná narážka na klobásy sa dá rozobrať na menšie časti, čo uľahčí čistenie jednotlivých častí alebo prípadný servis.

Plnička na klobásy – nákup z bazáru

Pokiaľ si domácu výrobu údenín chcete len vyskúšať alebo zistiť svoje možnosti, nebude pre vás pravdepodobne vhodnou voľbou plnička na klobásy s vysokou cenovkou. Priamo na našom webe môžete nájsť rozbalené, zánovné alebo použité plničky klobás, ktoré určite poslúžia prípadným záujemcom. Vďaka tomu zistíte, či je výroba domácich údenín práve pre vás bez potreby nákupu najmodernejších modelov.

i

Ak hľadáte tipy, ktorá je tá najlepšia plnička klobás, recenzie budú pre vás v tomto prípade dôležitým zdrojom informácií. Môžete sa dozvedieť skúsenosti zákazníkov, ktorí plničky klobás už nakúpili a využívali.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
Ručná plnička na klobásy strieborná 15 l nehrdzavejúca oceľ
Plnička klobás – ručný typ, nastavenie rýchlosti plnenia, materiál konštrukcie nehrdzavejúca oceľ, objem zásobníka 15 l, materiál zásobníka nehrdzavejúca oceľ, 3 plniace nadstavce veľkosti 12 mm, 22mm a 32 mm z nehrdzavejúcej ocele súčasťou balenia, rozmery 78 × 30 × 38 cm (V׊×D), strieborná farba
440,69 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SCmisc2427

Plničky klobás

V kategórii Plničky klobás máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Plničky klobás – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné plničky klobás
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií