AP+ nový vizuál AP+ plus nový vizuál

Vosky na zjazdové lyže a snowboardy

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Druh vosku
Sklzný
(17)
Stúpací
(1)
Univerzálny
(10)
Klister
(1)
Vhodné na povrchovú úpravu
Skin
(25)
Šupiny
(10)
Typ snehu
Nový
(4)
Starý
(5)
Zmrznutý
(1)
Mokrý
(2)
Všetky druhy snehu
(19)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Vosky na zjazdové lyže a snowboardy sú nevyhnutné na údržbu a optimalizáciu výkonu. Znížia trenie, takže sa mnohonásobne zlepší vás sklz. Vosk tiež ochráni vaše sklznice, ktoré tak vydržia dlhšie. Na svahu budete oveľa lepšie ovládať svoje lyže aj snowboard. Vosky majú skrátka celý rad výhod, na ktoré by ste nemali zabudnúť. Pokračujte v čítaní a dozviete sa, ako vybrať vosky na zjazdové lyže a snowboardy na mieru.

Pokračovať

Vosky na zjazdové lyže a snowboardy na ovládnutie svahu

Vosky na zjazdové lyže a snowboardy sú nevyhnutnou súčasťou údržby a prípravy zimných športových vybavení. Nielenže pomáhajú zvýšiť rýchlosť a kĺzanie, ale chránia tiež spodnú časť lyží a snowboardov pred poškodením. Ide o kľúčovú súčasť údržby a optimalizáciu ich výkonu. Vosk zvyšuje šmýkanie lyží alebo snowboardu, zvyšuje ich trvanlivosť a umožňuje lepšie ovládanie na svahu.

!

Vosky na zjazdové lyže a snowboardy ponúkame vo forme klzných voskov, ktoré zvyšujú klzkosť lyží alebo snowboardu a zlepšujú ich výkon na zjazdovkách. S univerzálnym voskom nešliapnete vedľa. Vosk si môžete tiež zaobstarať v súprave.

Aké vosky na zjazdové lyže a snowboardy hľadáte?

Vosky na zjazdové lyže a snowboardy sa delia na niekoľko druhov. Líšia sa vo svojej štruktúre a s tým súvisiacim spôsobom aplikácie a podmienkami využitia.

  • Pevný vosk je tradičnou formou ktorá vyžaduje topenie žehličkou a následné rozotretie po lyži alebo snowboarde.
  • Skin vosk predstavuje špeciálne určený vosk na lyže so skinom, čo je kožušinový pás, často používaný pri túrach.
  • Tekutý vosk rýchlo a ľahko aplikujete a nebudete potrebovať žiadnu žehličku. Kto maže, ten ide.

Obsah fluóru ovplyvní, aké bude mať vosk vlastnosti. Fluórové vosky poskytujú lepšiu kĺzavosť, avšak bývajú drahšie a menej ekologické. Na rekreačné lyžovanie vám bohato postačia varianty s nižším obsahom fluóru.

Vosky na zjazdové lyže a snowboardy podľa typu snehu

Vosky na zjazdové lyže a snowboardy sa veľmi zásadne líšia podľa rôznych podmienok snehu. Záleží najmä na teplote a type snehu. Ponúkame varianty na teploty do mrazu, okolo nuly aj do tepla. Na studený sneh volíme tvrdší vosk a na teplý postačí mäkší. Ďalej je dôležité vedieť, či budete jazdiť na novom alebo starom snehu a či bude mokrý. Na nový sneh vám stačí jemný vosk a na starý zase naopak tvrdší.

!

Pre tých, ktorí sa zaujímajú o environmentálny vplyv voskovania, existujú vosky, ktoré neobsahujú fluór a sú považované za ekologickejšie. Pozrite sa, aké ekologické varianty u nás ponúkame.

Špecifické vosky na zjazdové lyže a snowboardy

Máme niektoré špecifické vosky na zjazdové lyže a snowboardy, ktoré si môžeme bližšie popísať. Tekutý vosk na lyže sa ľahko aplikuje a rýchlo schne, takže je ideálny pre tých, ktorí chcú ušetriť čas. Univerzálny vosk na lyže je všestranný, vhodný do rôznych podmienok. Parafínový vosk na lyže je ekologickejšou alternatívou s dobrými klznými vlastnosťami. No a vosk na snowboard je špeciálne navrhnutý pre potreby snowboardistov.

Ako vosky na zjazdové lyže a snowboardy aplikovať?

Poďme sa spoločne pozrieť, ako konkrétne vosky na zjazdové lyže a snowboardy aplikovať, aby ste počas celého procesu neurobili žiadnu chybu.

  • Čistenie je pred samotnou aplikáciou vosku veľmi dôležité. Pred voskovaním očistite spodnú časť lyží alebo snowboardu od starého vosku a nečistôt.
  • Nanesenie vosku môže byť rôzne podľa typu vosku. Väčšina výrobcov prikladá návod, ako ich vosk konkrétne aplikovať. Pri tuhom variante počítajte so žehličkou, ktorú budete určite potrebovať. Pokiaľ ju nemáte, možno radšej siahnite po inom variante.
  • Vyhladenie vosku vykonáte voskovacím strúhadlom. Odstránite prebytočný vosk a vytvoríte hladký a rovnomerný povrch.
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
26 položiek
TOKO Performance red
Lyžiarsky vosk – na zjazdové lyže a snowboard, pevný, univerzálny, na všetky druhy snehu, vhodný od -12 do -4 °C, pre lyže s povrchovou úpravou skin aj so šupinami, bez obsahu fluóru, červená farba
12,80 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTtoko135nad
TOKO Performance red, 120 g
Lyžiarsky vosk – na zjazdové lyže a snowboard, pevný, univerzálny, na všetky druhy snehu, vhodný od -12 do -4 °C, pre lyže s povrchovou úpravou skin aj so šupinami, bez obsahu fluóru, červená farba
26,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: SPTtoko135

Vosky na zjazdové lyže a snowboardy

V kategórii Vosky na zjazdové lyže a snowboardy máme práve teraz na Alza.sk celkom 26 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné vosky na zjazdové lyže a snowboardy Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie vosky na zjazdové lyže a snowboardy Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii vosky na zjazdové lyže a snowboardy recenzie
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií