AlzaPlus+ kancelář AP+ plus nový vizuál

Stoličky a kreslá

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Mechanika
Asynchrónna
(175)
Hojdacia
(366)
Tilt
(1)
Synchrónna
(378)
Bez mechaniky
(345)
Hard
(40)
Body Balance
(11)
Konštrukcia
(1339)
Ergonomická
(26)
Možnosť nastavenia
Výšky sedadla
(1274)
Sklonu operadla
(412)
Výšky opierky hlavy
(222)
Výšky bedrovej opierky
(222)
Výšky operadla
(186)
Maximálna nosnosť
60 kg
200 kg
-
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Vyberáte stoličky alebo kreslá k počítaču, do práce, alebo len na občasné sedenie? Správny typ je dôležitý najmä pre vaše zdravie a pohodlie. V ponuke máme aj zdravotné stoličky, ktoré uľavia od bolestí chrbta a kĺbov. Poradíme vám, na aké parametre zamerať, aby sa vám doma vynímala správna stolička či kreslo.

Pokračovať

Stoličky a kreslá delíme podľa využitia

Nové kreslá alebo stoličky vyberajte predovšetkým podľa ich plánovaného využitia.

Kancelárske stoličky

Kancelárske stoličky sú ergonomicky tvarované pre bežnú osemhodinovú pracovnú dobu. Oproti kreslám disponujú mnohými možnosťami nastavenia presne podľa vašich požiadaviek. Využitie nachádzajú kdekoľvek: ako kancelárske stoličky k písaciemu stolu, do konferenčnej miestnosti, alebo napríklad k počítaču.

Herná stolička

Herná stolička k PC je prispôsobená na dlhé hranie videohier. Od bežných kancelárskych modelov sa okrem výrazného vzhľadu líšia aj bočným tvarovaním pre dynamické sedenie a možnosťou stoličky sklopiť do vodorovnej polohy. Herná stolička býva viac čalúnená a máva mäkkú hlavovú opierku.

Herné kreslo

Herné kreslo k PC láka predovšetkým na svoje mäkké čalúnenie, výrazné bočné tvarovanie a hojdací mechanizmus. Je vhodné skôr na kratšie hranie alebo odpočinok. Herné kreslá návajú prepracovaný dizajn, cez ktorý sa môžu stať dominantou izby každého zapáleného hráča.

Kancelárske kreslo

Kancelárske kreslo obvykle disponuje hojdacou mechanikou a býva dizajnovo atraktívnejšie. Vo väčšine prípadov má sedák pevne spojený s operadlom, čo vedie k obmedzeným možnostiam prispôsobenia. Okrem na prácu ho môžete využiť aj ako relaxačné kreslo. Pokiaľ zháňate kreslá pre seniorov, vyberte tie s poriadnou bedrovou a hlavovou oporou.

Zdravotná stolička

Zdravotná stolička je určená pre tých, ktorí sedením trávia podstatnú časť dňa – najväčšie využitie teda nachádza predovšetkým medzi tými, ktorí pracujú v kanceláriách. Vďaka špeciálnej ergonomickej konštrukcii podporuje aktívne sedenie, čím núti sediaceho správne držať telo. Zdravotné stoličky pomáhajú teda pri prevencii a zmierňujú bolesti chrbta aj krčných stavcov.

Pri výbere stoličky alebo kresla nezabúdajte na parameter maximálnej nosnosti – nerešpektovanie tohto údaja môže vyústiť do poškodenia stoličky. Preto si vopred ujasnite, kto všetko bude nové kreslo využívať.

i

Zdravé sedenie pri jedle zaistia jedálenské stoličky

Pri výbere vhodnej stoličky pre váš chrbát si spomeňte aj na stoličky do jedálne. Nepohodlná jedálenská stolička môže spôsobiť bolesť chrbta či nôh rovnako, ako tá určená do kancelárie.

Detské kancelárske stoličky

Detské stoličky zaručia správny vývoj chrbta vašich detí a pomáhajú pri prevencii skoliózy či inej nerovnosti chrbta. Sú vhodné pre všetky detské aktivity pri stole, od kreslenia až po robenie domácich úloh. Pre tých najmenších môžete stoličky pre deti zakúpiť v súprave so stolom, ktorý má polohovaciu dosku na maľovanie a podobne.

Rastúca kancelárska stolička

Rastúca stolička tu je pre všetkých rodičov, ktorí chcú, aby stolička s dieťaťom rástla a posedenie pre neho bolo stále rovnako dobre ergonomické, či už bude mať štyri, alebo 15 rokov. V tejto kategórii ďalej delíme stoličky na rastúce jedálenské a na rastúce stoličky k písaciemu stolu.  Stačí si len vybrať.

Konferenčná stolička a kreslo

Konferenčná stolička či kreslo nájde svoje využitie v rokovacích miestnostiach, čakárňach, kanceláriách alebo v školách. Nejde o príliš pohodlné kreslo, za to je však ľahko prenositeľné vďaka menším rozmerom a nižšej hmotnosti. Konferenčné stoličky sa dajú taktiež skladať na seba, čím ušetríte veľa miesta pri ich skladovaní.

Konferenčné kreslo bude štýlovým doplnkom v každej kancelárii. Jeho dizajn môže ale mať zníženú chrbtovú opierku, čo môže viezť k bolesti chrbta a krčnej chrbtice.

Taburet – štýlová stolička pre zdravý chrbát

Taburet je dizajnová stolička bez operadiel, ktorá prospieva chrbtu a dodá domácnosti moderný vzhľad. Vyrábaj sa v mnohých vyhotoveniach, pričom niektoré modely disponujú aj úložným priestorom navyše.

Dielenská stolička

Dielenská stolička je vhodná vtedy, pokiaľ pri práci potrebujete mať voľnú vrchnú časť tela. Využijú ju pokladníci, stolári alebo napríklad umelci. Stolička môže mať tvar taburetu alebo disponovať nízkou chrbtovou opierkou. Sedák môže mať stolička drevený, plastový alebo kožený.

Naša špecialita – AlzaErgo stolička

Kancelárska stolička AlzaErgo kombinuje vysokú kvalitu so skvelou cenovou dostupnosťou. AlzaErgo stolička s podrúčkami má polohovateľnú bedrovú podporu aj hlavovú opierku, nastaviteľné hojdanie a možnosť aretácie opierky chrbta. Stoličky majú synchrónny mechanizmus a odolnú konštrukciu, ktorá zaručí dlhoročnú výdrž a spoľahlivosť.

Hľadáte lacné stoličky do kuchyne? Zavítajte do sekcie bazár, kde určite nájdete, čo hľadáte. Rozhodne mrknite aj na výpredaj kresiel.

Stoličky a kreslá a ich mechanika

Typ mechaniky určuje sedenie a nastaviteľnosť stoličky či kresla. Medzi tri hlavné mechaniky patria:

  1. Synchrónna mechanika podporuje dynamické sedenie a je teda vhodná na časté používanie. Stolička neustále kopíruje váš sed vďaka zdvihnutiu sedadla pri záklone.
  2. Asynchrónna mechanika ponúka maximálne prispôsobenie stoličky vášmu telu. Polohu sedadla a operadla upravíte pomocou troch rôznych páčok, sedák sa ale pri záklone nedvíha.
  3. Hojdacia mechanika slúži predovšetkým na odpočinok. Neumožňuje nastavenie sklonu sedadla a operadla kresla či stoličky, čo nie je vhodné na každodenné sedenie.

i

V článku typy mechanik kancelárskych stoličiek so všetkým mechanikám venujeme podrobnejšie.

Na dotyk príjemná kancelárska stolička musí mať správny poťah

Pri výbere je dobré zvážiť aj materiál poťahov. Aký poťah môže mať vaša nová kancelárska stolička či kreslo? Možností je veľa, a tak záleží ich na vašich preferenciách. Medzi najčastejšie používané patria textilné a sieťovinové poťahy, ktoré sú dobre priedušné a niektoré je možné aj sňať a vyprať. Často sa stretnete aj s kožou či syntetickou koženkou.

Kožená kancelárska stolička síce vyzerá elegantne, ale v lete sa môže príliš zahrievať. Pre naozaj sparné dni sa bude lepšie hodiť chrbtová opierka zo sieťoviny, vďaka ktorej bude stolička správne vetrať.

Aké funkcie vám môžu ponúknuť moderné stoličky a kreslá?

Moderné kancelárske, herné kreslá či stoličky môžu disponovať rôznymi zaujímavými funkciami navyše. Hráči a nadšenci technológií ocenia napríklad herné kreslo s LED diódami alebo Bluetooth reproduktormi, s ktorými vás zvuk pri hre doslova pohltí. A pri náročnej kancelárskej práci potom oceníte masážne kreslo.

Doplnky pre stoličky a kreslá

Príslušenstvo pre stoličky a kreslá pomôže zvýšiť komfort pri sedení. Pred kúpou sa však uistite, či je doplnok kompatibilný s vašou stoličkou.

Pri výbere stoličky na kolieskach dávajte tiež pozor na materiál samotných koliesok a vyberte si tie správne podľa podlahy domácnosti. Zamedzíte tak nechcenému poškodeniu.

Na aké ďalšie stoličky môžete naraziť?

Niektoré stoličky disponujú funkciami alebo vlastnosťami navyše, ktoré sa môžu hodiť.

  • Stoličky na kolieskach sa ľahko presúvajú a manipulujú.
  • Polohovacia stolička sa dá pre účel pohodlia alebo relaxácie sklopiť.
  • Stoličky bez operadla spevňujú chrbát a podporujú aktívne sedenie.
  • Otočné stoličky umožňujú rotáciu okolo svojej osi, pokiaľ je to práve potrebné.
  • Stoličky s opierkami nútia sediaceho sedieť rovno a dávajú priestor na položenie rúk.

i

Nenašli ste hľadanú informáciu? V článku ako vybrať stoličky alebo kreslá ju určite nájdete.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 404 položiek
DALENOR Berry HB, textil, tmavomodrá - Kancelárska stolička Varianty
DALENOR Berry HB, textil, tmavomodrá
Kancelárska stolička – otočná, nosnosť 120 kg, sedadlo s nastaviteľnou výškou, pevné podrúčky, plastové kolieska, plastová a kovová konštrukcia, materiál poťahu textil a sieťovina, materiál nohy plast, rozmery 65,5 × 63 cm (Š×H), nutná montáž, hmotnosť 14 kg
145,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: DLR145
ALBA GAME celočalúnená červená
Kancelárska stolička – otočná so synchrónnou mechanikou, nosnosť 150 kg, anatomicky tvarované sedadlo s nastaviteľnou hĺbkou a výškou, bedrová opierka s nastaviteľnou výškou, opierka hlavy s nastaviteľnou výškou, operadlo s nastaviteľnou výškou, podrúčky s možnosťou nastavenia výšky, pogumované kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu textil, šírka 70 cm, nutná montáž, hmotnosť 18 kg
390,12 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: DEX23_08
ENTELO Petit staroružová s podperou
Detská stolička k písaciemu stolu – s bedrovou opierkou a s podnožkou, ploché sedadlo, otočná konštrukcia, hard mechanika, prispôsobenie výšky sedadla, klzáky, nosnosť 80 kg, látkový poťah, výplň sedadla molitan (PUR pena), plast kríž, šírka stoličky 37 cm, šírka sedadla 37 cm, nastaviteľná výška sedadla od 44 do 57 cm, hmotnosť 10 kg, biela a ružová farba
151,64 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: DEX23_03
Alba MARLENE šéf
Kancelárska stolička – otočná, hojdacia mechanika, nosnosť 130 kg, anatomicky tvarované sedadlo s nastaviteľnou výškou, operadlo s nastaviteľným sklonom, pevné podrúčky, plastové kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu sieťovina, šírka 64 cm, hmotnosť 14 kg
344,06 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: ABA043
BHM Germany Racing Shift, textil, čierna/sivá - Herná stolička Varianty
BHM Germany Racing Shift, textil, čierna/sivá
Herná stolička – textil potiahnutie, synchrónna mechanika, s aretáciou,, bedrová a hlavová opierka, výška a rotácia hornej časti podrúčky, otočná a plastová konštrukcia, výplň sedadla studená pena (HR pena), plast kríž, plastové kolieska, čierna a sivá farba, nosnosť 120 kg
259,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: BHM678a
BHM GERMANY Troy, textil, krémové - Kancelárske kreslo Varianty
BHM GERMANY Troy, textil, krémové
Kancelárske kreslo – otočné, rastúce so synchrónnou mechanikou, nosnosť 120 kg, ploché sedadlo s nastaviteľnou výškou, operadlo s nastaviteľným sklonom až do vodorovnej pozície, pevné podrúčky, plastové kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu textil, šírka 67 cm, hmotnosť 20 kg
238,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: BHM518a
BHM GERMANY Byron, sivé - Kancelárske kreslo Varianty
BHM GERMANY Byron, sivé
Kancelárske kreslo – otočné, rastúce so synchrónnou mechanikou, nosnosť 120 kg, ploché sedadlo s nastaviteľnou výškou, bedrová opierka, operadlo s nastaviteľným sklonom až do vodorovnej pozície, pevné podrúčky, plastové kolieska, kovová konštrukcia, materiál poťahu textil, materiál nôh plast, šírka 62 cm, hmotnosť 19 kg
279,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: BHM452a
BHM Germany Shift, čierno-hnedá
Herná stolička – textil potiahnutie, asynchrónna mechanika,, bedrová a hlavová opierka, výška a rotácia hornej časti podrúčky, otočná a plastová konštrukcia, výplň sedadla studená pena (HR pena), plast kríž, plastové kolieska, čierna a hnedá farba, nosnosť 120 kg
275,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: BHM169a
BHM Germany Fangio, čierna/čierna
Herná stolička – materiály poťahu: syntetická koža,, hlavová opierka, výška a rotácia hornej časti podrúčky, otočná a plastová konštrukcia, výplň sedadla studená pena (HR pena), plast kríž, plastové kolieska, čierna farba, nosnosť 120 kg
171,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: BHM142b
BHM Germany Nevers, čierna/oranžová
Herná stolička – materiály poťahu: syntetická koža,, hlavová opierka, otočná a kovová konštrukcia, výplň sedadla studená pena (HR pena), plast kríž, bez koliesok, oranžová a žltá farba, nosnosť 120 kg
378,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: BHM068b
BHM Germany Taupo, čierna/biela
Herná stolička – materiály poťahu: syntetická koža,, hlavová opierka, otočná a kovová konštrukcia, výplň sedadla studená pena (HR pena), plast kríž, bez koliesok, biela farba, nosnosť 120 kg
304,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: BHM062b
BHM Germany Victoria biela - Kancelárska stolička Varianty
BHM Germany Victoria biela
Kancelárska stolička – otočná, nosnosť 120 kg, ploché sedadlo s nastaviteľnou výškou, pevné podrúčky, plastové kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu koža, šírka 58 cm, hmotnosť 12 kg
271,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: BHM098a
BHM GERMANY Almelo čierne - Kancelárske kreslo Varianty
BHM GERMANY Almelo čierne
Kancelárske kreslo – otočné, nosnosť 120 kg, ploché sedadlo s nastaviteľnou výškou, opierka hlavy s upraviteľnou výškou, pevné podrúčky, plastové kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu textil, šírka 66 cm, hmotnosť 17 kg
267,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: BHM016a
MOSH Airflow 406 čierna - Kancelárska stolička Varianty
MOSH Airflow 406 čierna
Kancelárska stolička – otočná a ergonomická, hojdacia mechanika, nosnosť 120 kg, sedadlo s nastaviteľnou výškou, bedrová opierka, opierka hlavy s nastaviteľnou výškou, operadlo s nastaviteľným sklonom, podrúčky s možnosťou nastavenia posunu doľava / doprava, dopredu / dozadu, výšky, plastové kolieska priemeru 6 cm, plastová konštrukcia, materiál poťahu sieťovina, materiál nohy kov, rozmery 69 × 69 cm (Š×H), nutná montáž, hmotnosť 14 kg
353,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: MSH674a
HOMEPRO Malinda modré
Kancelárske kreslo – otočné, hojdacia mechanika, nosnosť 120 kg, sedadlo s nastaviteľnou výškou, pevné podrúčky, plastové kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu textil, materiál nôh plast, šírka 64 cm, nutná montáž, hmotnosť 14,5 kg
121,37 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: ATR073a
HOMEPRO Gabr biele
Kancelárske kreslo – otočné, hojdacia mechanika, nosnosť 120 kg, anatomicky tvarované sedadlo s nastaviteľnou výškou, pevné podrúčky, plastové kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu syntetická koža, materiál nôh plast, šírka 67 cm, nutná montáž, hmotnosť 18 kg
141,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: ATR057a
ALBA GAME celočalúnená modrá
Kancelárska stolička – otočná so synchrónnou mechanikou, nosnosť 150 kg, anatomicky tvarované sedadlo s nastaviteľnou hĺbkou a výškou, bedrová opierka s nastaviteľnou výškou, opierka hlavy s nastaviteľnou výškou, operadlo s nastaviteľnou výškou, podrúčky s možnosťou nastavenia výšky, pogumované kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu textil, šírka 70 cm, nutná montáž, hmotnosť 18 kg
390,12 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: DEX23_11
ALBA GAME celočalúnená oranžová
Kancelárska stolička – otočná so synchrónnou mechanikou, nosnosť 150 kg, anatomicky tvarované sedadlo s nastaviteľnou hĺbkou a výškou, bedrová opierka s nastaviteľnou výškou, opierka hlavy s nastaviteľnou výškou, operadlo s nastaviteľnou výškou, podrúčky s možnosťou nastavenia výšky, pogumované kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu textil, šírka 70 cm, nutná montáž, hmotnosť 18 kg
390,12 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: DEX23_12
ALBA GAME celočalúnená čierna
Kancelárska stolička – otočná so synchrónnou mechanikou, nosnosť 150 kg, anatomicky tvarované sedadlo s nastaviteľnou hĺbkou a výškou, bedrová opierka s nastaviteľnou výškou, opierka hlavy s nastaviteľnou výškou, operadlo s nastaviteľnou výškou, podrúčky s možnosťou nastavenia výšky, pogumované kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu textil, šírka 70 cm, nutná montáž, hmotnosť 18 kg
390,12 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: DEX23_10
ALBA Arianna čierne
Kancelárske kreslo – otočné, hojdacia mechanika, nosnosť 110 kg, ploché sedadlo s nastaviteľnou výškou, pevné podrúčky, plastové kolieska, kovová konštrukcia, materiál poťahu syntetická koža, šírka 64 cm, nutná montáž, hmotnosť 12 kg
138,96 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: DEX23_07
ENTELO Petit sivá s podperou
Detská stolička k písaciemu stolu – s bedrovou opierkou a s podnožkou, ploché sedadlo, otočná konštrukcia, hard mechanika, prispôsobenie výšky sedadla, klzáky, nosnosť 80 kg, látkový poťah, výplň sedadla molitan (PUR pena), plast kríž, šírka stoličky 37 cm, šírka sedadla 37 cm, nastaviteľná výška sedadla od 44 do 57 cm, hmotnosť 10 kg, biela a sivá farba
151,64 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: DEX23_04
Sharkoon Skiller SGS30 Fabric Grey
Herná stolička – textil potiahnutie, s aretáciou, bedrová a hlavová opierka, výška podrúčky, otočná a kovová konštrukcia, plastové kolieska, čierna a sivá farba, nosnosť 130 kg
346,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SRKoon20
Sharkoon Skiller SGS40 Fabric Black - Herná stolička Varianty
Sharkoon Skiller SGS40 Fabric Black
Herná stolička – textil potiahnutie, s aretáciou,, otočná a kovová konštrukcia, čierna farba, nosnosť 150 kg
413,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SRKoon18
DESIGN SCANDINAVIA Romana, biela
Kancelárska stolička – otočná, nosnosť 110 kg, ploché sedadlo s nastaviteľnou výškou, pevné podrúčky, plastové kolieska, plastová konštrukcia, materiál poťahu syntetická koža, šírka 57 cm, hmotnosť 6 kg
125,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: DSC090a

Stoličky a kreslá

Stoličky a kreslá

V kategórii Stoličky a kreslá máme práve teraz na Alza.sk celkom 1404 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné stoličky a kreslá Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie stoličky a kreslá Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie stoličky a kreslá Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii stoličky a kreslá recenzie
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií