AD homeoffice PET

LOMINA Samotest na detekciu a hodnotu protilátok z krvi na SARS-CoV-2/COVID19 IgM/IgG – 1ks

Zobraziť katalóg
LOMINA Samotest na detekciu a hodnotu protilátok z krvi na SARS-CoV-2/COVID19 IgM/IgG – 1ks
4,5 8 hodnotení
Domáci test – na koronavírus, z krvi, určený pre dospelých, jednorazový, vyhodnotený za 15min, jeden kus v balení
Predp. cena
6,59 €
Nakupujte jedným klikom bez nutnosti opakovane vyberať dopravu a platbu Strážiť dostupnosť
Pridať do zoznamu
Záruka 24 mesiacov Kód:  Cov21T12 Produktové číslo:  COVID-LM1BL
LOMINA Samotest na detekciu a hodnotu protilátok z krvi na SARS-CoV-2/COVID19 IgM/IgG – 1ks 6,59 € Na objednávku – termín upresníme

LOMINA Samotest na detekciu a hodnotu protilátok z krvi na SARS-CoV-2/COVID19 IgM/IgG – 1ks

Rýchlotest od švajčiarskeho výrobcu LOMINA AG (Made in EUROPE) na samotestovanie z krvi na detekciu protilátok IgG a IgM po prekonanom ochorení COVID-19. Test je zároveň určený na detekciu úrovne protilátok IgG po očkovaní či prekonanej chorobe. Ako jediný disponuje certifikátom na samotest CE2854. Rýchlotest je validovaný s vakcínami Astra Zeneca, Moderna, Pfizer, Sputnik-V, Johnson&Johnson, Sino. Neslúži ako primárny nástroj včasnej detekcie ochorení COVID19. Test je vyvinutý a testovaný pre širokú verejnosť na použitie krvných vzoriek odobraných z prsta. V prípade pozitívneho výsledku testu máte v tele obsiahnuté protilátky proti ochoreniu COVID-19. 

Kľúčové vlastnosti samotestu LOMINA AG na detekciu a hodnotu protilátok z krvi na SARS-CoV-2/COVID19 IgM/IgG

  • Rýchlotest na samotestovanie z krvi na detekciu protilátok IgG a IgM 
  • Po prekonanom ochorení COVID-19 aj očkovaní
  • LOMINA AG s certifikátom na samotest CE2854
  • Rýchlotest je validovaný s vakcínami Astra Zeneca, Moderna, Pfizer, Sputnik-V, Johnson&Johnson, Sino
  • Určený pre širokú verejnosť na použitie krvných vzoriek odobraných z prsta
  • Čím skôr sa objaví prúžok detekcie protilátok, tým viac protilátok na SARS-CoV-2/COVID19 máte

Upozornenie na použitie testu

Otvorte škatuľu, vyberte vnútorný obal a nechajte ho ustáliť pri teplote (15 – 25 °C). 
Najprv si prečítajte celý návod na použitie a súpravu použite okamžite po otvorení ochranného obalu, najdlhšie však do 60 minút po otvorení hliníkového ochranného obalu. Testovaciu kazetu nechajte v kľude ležať vo vodorovnej polohe. Počas merania s ňou nepohybujte ani ju nenakláňajte! Udržujte požadovaný objem vzoriek a používajte iba kvapkadlá dodávané v sade – 1 kvapka = 20 - 25 ul. Kontrolný C prúžok sa objaví do 1 minúty. Pokiaľ sa nezobrazí, je test vždy neplatný! Použite inú kazetu a test zopakujte! Detekcia dlhodobých protilátok, teda prúžok IgG sa objaví v časovom rozmedzí od 1 do 45 minút v závislosti od koncentrácie protilátok v testovanej vzorke. 

Interpretácia výsledkov testov LOMINA na detekciu protilátok na SARS-CoV-2/COVID19

1. Negatívny výsledok testu na protilátky: 
Pokiaľ je kontrolný prúžok QCC (Quality Control - C) viditeľný a linky M a G sa nezafarbia, je vzorka negatívna, pretože žiadne protilátky neboli detegované. 
Tento test nie je určený na včasnú detekciu ochorení COVID-19, preto ak máte príznaky ochorenia alebo podozrenia na COVID-19 a nachádzali ste sa v infikovanom prostredí alebo ste boli v styku s nakazenou osobou, vždy konzultujte svoj stav a postup s Vaším lekárom. 
2.  Pozitívny výsledok testu na protilátky: 
2.1 Ak sa kontrolný prúžok “C“ zobrazí spolu s prúžkom “IgM“ došlo k detekcii protilátky IgM a vzorka je pozitívna. Protilátky IgM svedčia o akútnej reakcii imunitného systému po bezprostrednom stretnutí s vírusom, ale môže ho vyvolať aj vakcína. 
2.2 Ak sa kontrolný prúžok “C“ zobrazí spolu s prúžkom “IgG“ došlo k detekcii protilátky IgG a vzorka je pozitívna. V závislosti od rýchlosti zobrazenia prúžku IgG je možné orientačne určiť hodnotu protilátok po infekcii alebo po očkovaní. Prítomnosť protilátok IgG v tele je žiaduca na zvýšenie ochrany pred ochorením COVID-19
2.3 Ak sa kontrolný prúžok “C“ zobrazí spolu s prúžkom “IgG“ aj prúžkom “IgM“ došlo k detekcii oboch protilátok IgG a IgM a vzorka je pozitívna na oba typy protilátok. 
3. Neplatný výsledok: 
Pokiaľ sa neobjaví prúžok kontroly “C“ je test v každom prípade neplatný a musíte ho zopakovať! Toto môže byť spôsobené dlhým oneskorením pri testovaní, kontamináciou reagentu, znehodnotením testu teplotou a podobne. 

Pozitívny výsledok testu

V prípade pozitívneho výsledku testu máte v tele obsiahnuté protilátky proti ochoreniu COVID-19.
Po očkovaní proti COVID-19 je možné už po 14 dňoch zmerať hladinu protilátok a ich približné množstvo. Mieru protilátok je možné zistiť aj po prekonanom ochorení COVID-19.
Hladina IgG protilátok priamo súvisí s rýchlosťou zobrazenia IgG prúžku na testovacej kazete. Čím rýchlejšie je prúžok IgG viditeľný, tým je hladina protilátok vyššia.

IgG prúžok sa objaví:

  • Do 1 minúty po vykonaní testu, potom je hladina protilátok >640 titra
  • Po 1 – 2 minútach >320 titra
  • Po 2 – 3 minútach >160 titra
  • Po 3 – 10 minútach >80 titra
  • Do 10 minút po zobrazení považujeme titre protilátok za vysoké (strong antibodies)
  • Všeobecne uznávaná bezpečná hladina protilátok poskytujúca ochranu organizmu je cca >10 titra

Titer = jednotka, ktorá vyjadruje množstvo určitej látky. Obvykle označuje najnižšie riedenie látky, pri ktorej ešte prebieha daná reakcia, resp. pri ktorej koncentrácia protilátok dokáže aktívny vírus zničiť. Čím vyšší je titer hladiny protilátok, tým vyššiu mieru protilátok a ochrany máte. Ak ste prekonali infekciu COVID-19 alebo podstúpili očkovanie, a napriek tomu Vám test do 45 minút (opakovane) neukázal žiadne protilátky, potom ich s veľkou pravdepodobnosťou nemáte. V tom prípade je vhodné túto situáciu riešiť a informovať svojho lekára. Pokiaľ sa pri testovaní zobrazuje prúžok IgM môže ísť o prvotnú imunitnú reakciu, ktorá súvisí s reakciou organizmu na stretnutie s vírusom ale aj očkovaním. Avšak ak by sa Vám tento prúžok objavil, môže ísť o akútnu infekciu a je vhodné informovať lekára a absolvovať PCR či antigénny test.

Špecificita/Sensitivita

IgG – 96,79 % (CI 95 %: 94,46 % - 98,33 %) / 97,27 %; (CI 95 %: 95,86% - 98,30%). 
IgM – 98,54 % (CI 95 %: 97,14 %-99,37 %) / 88,46 % (CI 95 %: 84,18% - 94,92%). 
100 % odozva na komplexný rad IgG protilátok COVID-19

Upozornenie

1. Sérologické rýchlotesty možno použiť iba ako pomocné skríningové nástroje. 
2. Presnosť a zistiteľná miera nemôže dosiahnuť 100 % vzhľadom na individuálnu tvorbu protilátok u konkrétnych pacientov. 
3. Ak sú detegované pozitívne protilátky IgM bez IgG, je vhodné čo najrýchlejšie pretestovanie metódou priamej detekcie vírusu ako je napríklad PCR, antigén a podobne. Prítomnosť IgM môže naznačovať aktívnu alebo konečnú fázu ochorenia. Naproti tomu IgG protilátky svedčia o prekonanom ochorení a sú v tele prítomné aj mnoho mesiacov po infekcii alebo po očkovaní. 
4. Princíp testu funguje na základe detekcie protilátok, nie na detekciu vírusu samotného! Telo produkuje protilátky takmer ihneď po napadnutí infekciou a tiež po očkovaní, ale detekovateľná hladina je spravidla prítomná súčasne so zvýšením teploty pacienta. Pretože rýchlosť produkcie IgM a IgG je odlišná medzi jednotlivcami, môže byť pacient infikovaný aj v prípade negatívneho výsledku testu. V prípade, že pozorujete príznaky podobné chrípkovému/koronavírusovému ochoreniu, nepoužívajte tento test ako nástroj na detekciu ochorení COVID-19. V medziobdobí pre istotu udržujte karanténu. V prípade neistoty vždy konzultujte svoj stav s odborným lekárom. 

Obsah balenia: 
Testovací pásik v plastovej kazete
Plastové kvapkadlo (1 kvapka 20 – 25 ul) (Používajte výhradne kvapkadlá dodané s testovacou súpravou na dodržanie správneho množstva roztokov)
Skúmavka s reagentom (prevažujúca zložka PBS - Phosphate-Buffered Saline)
Lanceta na jednorazový odber krvnej vzorky
Dezinfekčné tampóny/vankúšiky (dezinfekcia na alkoholovej báze)
Návod na použitie


Parametre a špecifikácia

Určené pre
Dospelých Hotovo!
Deti od veku
18 rokov (216 mesiacov) Hotovo!
Účel testu
Na koronavírus Hotovo!
Spôsob vykonania testu
Z krvi Hotovo!
Doba vyhodnotenia
15 min Hotovo!

Určenie

Určené pre
Dospelých Hotovo!
Deti od veku
18 rokov (216 mesiacov) Hotovo!

Použitie

Účel testu
Na koronavírus Hotovo!

Základné informácie

Spôsob vykonania testu
Z krvi Hotovo!
Doba vyhodnotenia
15 min Hotovo!
Použiteľnosť
Jednorazový Hotovo!
Značka
LOMINA Hotovo!

Počet kusov v balení

Počet kusov v balení
1 ks Hotovo!
Viac parametrov

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre LOMINA Samotest na detekciu a hodnotu protilátok z krvi na SARS-CoV-2/COVID19 IgM/IgG – 1ks Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si LOMINA Samotest pro detekci a hodnotu protilátek z krve na SARS-CoV-2/COVID19 IgM/IgG - 1ks. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte LOMINA Samotest pro detekci a hodnotu protilátek z krve na SARS-CoV-2/COVID19 IgM/IgG - 1ks. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte LOMINA Samotest pro detekci a hodnotu protilátek z krve na SARS-CoV-2/COVID19 IgM/IgG - 1ks. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: LOMINA Önteszt a SARS-CoV-2/COVID19 IgM/IgG ellenes antitestek kimutatására és értékelésére a vérből.
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií