AlzaBoxy Q1 MPLA306807

Opaľovacie krémy a mlieka

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Ochranný faktor
6 SPF
(1)
15 SPF
(4)
20 SPF
(2)
30 SPF
(17)
45 SPF
(1)
50 SPF
(74)
Typ prípravku
Krém
(69)
Mlieko
(37)
Účinok
Ochranný
(65)
Opaľovací
(33)
Hypoalergénny
(11)
Upokojujúci
(10)
Špecifikácia
Dermo
(47)
Vodoodolné
(16)
Bez parfumovania
(8)
Bez parabénov
(6)
Netoxické
(6)
Rad
Aloe vera
(2)
Citrusový
(1)
Tropický
(3)
Problémy
Na slnečné alergie
(8)
Na akné
(1)
Objem
22 ml
400 ml
-
Najnovšie objednávky

Opaľovacie krémy ochránia vašu pokožku pred pôsobením slnečného žiarenia. Pri výbere je potrebné zohľadniť váš fototyp a tiež miesto, kde sa budete opaľovať. Rozlišuje sa tiež opaľovací krém pre bábätká a pre dospelých. Zaujíma vás, ako vybrať vhodný prípravok na opaľovanie? Čítajte ďalej a všetko sa dozviete.

Pokračovať

Chráňte sa pred slniečkom – berte so sebou opaľovacie krémy do hôr aj k moru

Nepodceňujte nástrahy, ktoré skrýva slnečné žiarenie. Spálenie od slniečka a následné šupinatenie kože nie je nič príjemné. Okrem bežného opaľovania doma by ste so sebou mali brať tiež opaľovacie krémy k moru, do hôr aj cesty za exotikou. Na horách či pri mori je navyše intenzita slnečného žiarenia oveľa vyššia, a je preto potrebné prispôsobiť výšku ochranného faktora SPF, ktorým sa vyznačuje daný opaľovací krém.

UVA vs. UVB – kvalitné opaľovacie krémy chránia pred oboma typmi žiarenia

Všeobecne je známe, že slniečko produkuje UV žiarenie (tiež ultrafialové), ktoré má pozitívne aj negatívne účinky na organizmus. Pred tými negatívnymi nás majú chrániť krémy na opaľovanie. UV žiarenie sa ale ďalej delí na UVA a UVB žiarenie, preto vždy skontrolujte, či produkt poskytuje účinnú ochranu proti obom typom.

  • UVA žiarenie tvorí približne 95 % UV žiarenia. Nie každý krém na opaľovanie pred týmto typom žiarenia chráni.
  • UVB žiarenie tvorí zvyšných 5 % slnečného žiarenia. Práve tento typ zapríčiňuje opálenie, ale aj spálenie.

Opaľovacie krémy musia zodpovedať vášmu fototypu

Fototyp určuje mieru ochranného pigmentu v pokožke. Označuje, ako vaša koža reaguje na slnko a ako rýchlo sa na slnku spáli. Odvíja sa od farby kože, vlasov aj očí. Všeobecne platí, čím svetlejšiu pokožku, vlasy a oči máte, tým nižší ste fototyp. Ako vybrať mlieko na opaľovanie podľa vášho fototypu?

  1. Fototyp 1 je typický pre veľmi citlivú pokožku. Koža býva veľmi svetlá s pehami, vlasy sú svetlé alebo ryšavé, oči modré alebo zelené. Po vystavení na slnku koža typicky sčervenie a vždy sa spáli.
  2. Fototyp 2 predstavuje taktiež svetlá citlivá pokožka s občasnými pehami, vlasy bývajú svetlé, oči modré, zelené alebo sivé. Takáto koža sa ťažko a pomaly opaľuje, rýchlo sčervenie a často sa spáli.
  3. Fototyp 3 máva normálna pokožka, ktorá býva stredne svetlá bez pieh, vlasy sú vo farbe tmavej blond až stredne hnedé, oči zelené alebo hnedé. Takáto koža sa len zriedka spáli, nakoniec vždy zhnedne.
  4. Fototyp 4 je typický pre odolnú bezproblémovú pokožku vo farbe olivovej až hnedej, vlasy bývajú tmavé, oči hnedé až čiernej farby. Takáto koža na slnku nikdy neočervenie a nespáli sa.

Aký vysoký SPF faktor by mal mať váš opaľovací krém?

Slnečný ochranný faktor SPF predstavuje násobok času, počas ktorého môže byť koža vystavená slnku, bez toho aby sa spálila. Pre výpočet tohto času vynásobte vlastnú prirodzenú ochranu, ktorú určuje konkrétny fototyp, a ochranný faktor, ktorým sa vyznačuje vybrané opaľovacie mlieko. Výsledkom násobku týchto dvoch veličín je potom čas, počas ktorého ste na slnku chránení. Aký vysoký SPF faktor zvoliť podľa vášho fototypu?

Fototyp Vlastná ochrana SPF v SR SPF pri mori Stupeň ochrany
Fototyp 1 5 – 10 minút 20 – 30 30 – 50 veľmi vysoká ochrana
Fototyp 2 10 –2 0 minút 20 – 25 30 – 40 vysoká ochrana
Fototyp 3 15 – 25 minút 10 – 15 20 stredná ochrana
Fototyp 4 25 – 35 minút 4 – 10 15 – 20 nízka ochrana

Ak ste teda napríklad fototyp 1, je vaša prirodzená ochrana proti UV žiareniu 5 až 10 minút. Ak použijete opaľovací krém 50, budete chránení 250 až 500 minút (vlastná ochrana × faktor = čas ochrany s krémom).

Plánujete navštíviť solárium? Opaľovacie krémy určené na bežné opaľovanie na slniečku nie sú to pravé. V takom prípade je nutné zvoliť opaľovacie krémy do solária.

Čím sa líši opaľovací krém pre deti, bábätká a pre dospelých?

Deti chcú ísť von v každej situáciíi, najmä v lete. Oproti dospelým je ale ich koža náchylnejšia na spálenie. Ako vybrať správny opaľovací krém pre bábätká či staršie deti? A čím sa líšia opaľovacie krémy pre dospelých?

Opaľovacie krémy pre dospelých sa líšia najmä zložením

Opaľovacie krémy pre dospelých mávajú pestrejšie zloženie ako tie pre deti. Pokožka dospelej osoby je totiž hrubšia a menej náchylná na rizikové zložky (alergény). Ak však viete, že trpíte alergiou, je pre vás vhodným riešením hypoalergénny opaľovací krém – obsahuje minerálne filtre, ktoré nie sú problematické. V prípade, že trpíte akné, na trhu nájdete aj opaľovací krém na tvár s akné.

Opaľovací krém pre bábätká neobsahuje parabény

Opaľovací krém pre bábätká patrí medzi prípravky určené pre extrémne citlivú pokožku. Väčšinou je neparfumovaný a neobsahuje parabény (chemické látky E126 a E214). Nespôsobuje podráždenie pokožky a nepriťahuje hmyz. Rovnaký preparát zvoľte aj prípade, že hľadáte krém na opaľovanie pre dojčatá.

Opaľovacie krémy pre deti zanechávajú stopy

Opaľovacie krémy pre deti mávajú vyšší SPF faktor a sú typické tým, že po sebe zanechávajú mapy. Nie je to však na škodu, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Túto vlastnosť oceníte v prípade, že sa vaše dieťatko chce natierať svojpomocne – ihneď tak vidíte, či je natreté naozaj všade. Ideálny je detský opaľovací krém 50.

i

Prezrite si všetky opaľovacie krémy pre deti, ktoré sú prispôsobené citlivej detskej pokožke a maximálne šetrné. Výber je naozaj pestrý. V ponuke nájdete ako prípravok pre alergikov, tak aj opaľovací krém pre deti s atopickým ekzémom.

Opaľovacie krémy, mlieka, oleje – Čo si vybrať?

Zvažujete, či zvoliť krém na opaľovanie, alebo inú textúru? Záleží na vašich preferenciách.

  • Opaľovacie krémy dlho vydržia, ale majú typicky hutnú konzistenciu, ktorá sa nie vždy ľahko rozotiera. Patria ale stále k najčastejšie používaným.
  • Opaľovacie mlieka mávajú naopak redšiu a jemnejšiu konzistenciu, vďaka ktorej sa ľahšie aplikujú. Celý proces natierania tak zaberie len chvíľku.
  • Najjednoduchším spôsobom použitia sa ale vyznačujú opaľovacie spreje a oleje, ktoré počas opaľovania poskytujú pokožke výživu. Môžu mať ale mierne chladivý efekt.

Zaujímajú vás názory a skúsenosti ostatných zákazníkov? Pozrite sa, čo hovoria na opaľovacie krémy a mlieka recenzie a testy.

Čo všetko môžu obsahovať opaľovacie krémy? Vitamíny aj rôzne prírodné oleje

Pri výbere venujte pozornosť tiež zloženiu, z ktorého sa dozviete, čo všetko taký opaľovací krém obsahuje. Vitamíny, minerály a rôzne prírodné oleje v ňom majú svoj význam, starajú sa totiž o pokožku počas opaľovania. Najčastejšie sa stretnete s obsahom vitamínu E, ktorý pôsobí ako antioxidant, alebo s výťažkami z Aloe vera, medu či malín. Výnimkou nie je ani opaľovací krém s betakaroténom či úplne prírodný variant, ktorý neobsahuje chemické látky.

V prípade, že nechcete za ochranný prípravok pred slnečným žiarením utrácať veľa peňazí, sekcia opaľovacie krémy a mlieka v akcii vám určite ponúkne vhodný tovar za výhodnú cenu.

7 tipov, ako správne používať opaľovacie krémy

Aby boli opaľovacie krémy naozaj účinné, je okrem správne zvoleného SPF faktora potrebné dodržiavať správny postup opaľovania. Prečítajte si, na čo si dať pri opaľovaní pozor.

  1. Opaľovací krém pre bábätká na leto aj pre dospelých je potrebné nechať nejaký čas pôsobiť. Prvú vrstvu preto aplikujte aspoň 20 minút pred pobytom na slnku.
  2. Ani vodoodolný krém na opaľovanie vám neposkytne celodennú ochranu. Jeho aplikáciu pravidelne obnovujte, a to predovšetkým po každom osušení a dlhšom pobyte vo vode.
  3. Pokožka pleti je oveľa citlivejšia a menej odolná ako na tele. Opaľovací krém na tvár preto vyberajte taký, ktorý má vyšší ochranný faktor SPF.
  4. Zvláštnou skupinou sú aj deti, ktorých pokožka je extrémne náchylná na spálenie. Výberu preto venujte zvýšenú pozornosť a pre svoju ratolesť vyberte krém na opaľovanie pre deti.
  5. Opaľovanie si môžete dopriať aj v prípade, že máte veľmi citlivú pokožku. Pred nepríjemnou alergickou reakciou vás ochráni opaľovací krém na citlivú pokožku s minerálnymi filtrami.
  6. Počas opaľovania sa vyhnite použitiu dezodorantov, antiperspirantov a parfumov. Dodržujte pitný režim a nezabúdajte na pokrývku hlavy a slnečné okuliare.
  7. Na starostlivosť o pokožku nezabúdajte ani po opaľovaní. Potrebnú hydratáciu a upokojenie v priebehu niekoľkých nasledujúcich dní jej poskytnú krémy po opaľovaní.

i

Prečítajte si viac v našom článku Ako sa zdravo opaľovať.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Mlieko na opaľovanie – pre deti, ochranný faktor 50, na tvár a na telo, bez parabénov, dermo, vodoodolné a bez parfumovania, na všetky typy pokožky, objem 300ml
26,90 €

2.
Opaľovací krém – pre dospelých, ochranný faktor 50, na tvár, vyhotovenie: dermo, na citlivú pokožku, objem 40ml
10 €

3.
Mlieko na opaľovanie – pre deti a pre dojčatá, ochranný faktor 50, na tvár a na telo, dermo, na všetky typy pokožky, objem 50ml
17,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
106 položiek
4,9 12×
GARNIER Ambre Solaire Sensitive Advanced Face UV Face Fluid SPF50+ 40 ml
Opaľovací krém – pre dospelých, ochranný faktor 50, na tvár, vyhotovenie: dermo, na citlivú pokožku, objem 40ml - 250 €/1 l
10 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OPA104
4,7
LA ROCHE-POSAY SPF50+ Anthelios Dermo-Pediatrics Lotion 50 ml
Mlieko na opaľovanie – pre deti a pre dojčatá, ochranný faktor 50, na tvár a na telo, dermo, na všetky typy pokožky, objem 50ml - 358 €/1 l
17,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSOP0196
5,0
VICHY Idéal Soleil Super Milk for Children SPF50 300 ml
Mlieko na opaľovanie – pre deti, ochranný faktor 50, na tvár a na telo, bez parabénov, dermo, vodoodolné a bez parfumovania, na všetky typy pokožky, objem 300ml - 89,67 €/1 l
26,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSOP0199
3,0
AVENE Intense Protect Ultra vodoodolný fluid SPF 50+ 150 ml
Opaľovací krém – pre dospelých a pre deti, ochranný faktor 50, na tvár a na telo, vyhotovenie: dermo, na citlivú pokožku, objem 150ml - 172,67 €/1 l
25,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: TM628
4,8
NIVEA SUN Protect & Bronze Sun Lotion SPF 20 200 ml
Mlieko na opaľovanie – pre dospelých a pre deti, ochranný faktor 20, na telo, prírodné a vodoodolné, na normálnu pokožku, objem 200ml - 64,50 €/1 l
12,90 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSOP0107
3,8
VICHY Idéal Soleil Face Cream SPF 50+ 50 ml
Opaľovací krém – pre dospelých, ochranný faktor 50, na tvár, vyhotovenie: vodoodolné a bez parfumovania, na všetky typy pokožky, objem 50ml - 478 €/1 l
23,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSOP0206
4,5
NIVEA SUN Carotene Lotion SPF 6 200 ml
Mlieko na opaľovanie – pre dospelých, ochranný faktor 6, na telo, dermo a vodoodolné, na všetky typy pokožky, objem 200ml - 42,95 €/1 l
8,59 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSOP0111
NIVEA SUN Protect & Moisture SPF 30 Lotion 200 ml - Mlieko na opaľovanie Varianty
4,6 13×
NIVEA SUN Protect & Moisture SPF 30 Lotion 200 ml
Mlieko na opaľovanie – pre dospelých, ochranný faktor 30, na tvár a na telo, na všetky typy pokožky, objem 200ml - 64,50 €/1 l
12,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OPA017
5,0
NIVEA Sun Protect & Moisture Lotion SPF 30, 400 ml
Opaľovací krém – pre dospelých, ochranný faktor 30, na telo, vyhotovenie: dermo, na všetky typy pokožky, objem 400ml - 42,25 €/1 l
16,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSOP0331
5,0
VICHY Idéal Soleil Anti-Age Face Cream SPF50+ 50 ml
Opaľovací krém – pre dospelých, ochranný faktor 50, na tvár, vyhotovenie: dermo, na všetky typy pokožky, objem 50ml - 478 €/1 l
23,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OPA077
5,0
Vichy Capital Soleil Krém proti tmavým škvrnám SPF 50+ 50 ml
Opaľovací krém – pre dospelých, ochranný faktor 50, na tvár, vyhotovenie: dermo, na všetky typy pokožky, objem 50ml - 478 €/1 l
23,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LORVICK802
NIVEA SUN Protect & Moisture Lotion SPF 50+ 200 ml - Mlieko na opaľovanie Varianty
4,6 13×
NIVEA SUN Protect & Moisture Lotion SPF 50+ 200 ml
Mlieko na opaľovanie – pre dospelých, ochranný faktor 50, na tvár a na telo, na všetky typy pokožky, objem 200ml - 69,50 €/1 l
13,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OPA018
VICHY Capital Soleil SPF50+ 50 ml
Opaľovací krém – pre dospelých, ochranný faktor 50, na tvár, vyhotovenie: dermo, na mastnú, problematickú a zmiešanú pokožku, objem 50ml - 478 €/1 l
23,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSPL498
5,0
LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS SHAKA ULTRAĽAHKÝ FLUID SPF 30 50 ml
Opaľovací krém – pre dospelých, ochranný faktor 30, na tvár, vyhotovenie: dermo, nekomedogénne a vodoodolné, na všetky typy pokožky, objem 50ml - 458 €/1 l
Super cena
22,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OPA175
4,5
NIVEA SUN Protect & Moisture SPF 20 200 ml
Mlieko na opaľovanie – pre dospelých, ochranný faktor 20, na tvár a na telo, na všetky typy pokožky, objem 200ml - 54,50 €/1 l
10,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OPA034
5,0
GARNIER Ambre Solaire Anti-Age Super UV Protection Cream SPF 50, 50 ml
Opaľovací krém – pre dospelých, ochranný faktor 50, na telo, vyhotovenie: vodoodolné, na všetky typy pokožky, objem 50ml - 182 €/1 l
9,10 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OPA420
5,0
NIVEA Sun Tripple Protect Creme SPF50+
Krém na tvár pre ženy a pre mužov, denný, typ pleti: všetky typy, účinok: ochrana proti vonkajším vplyvom, 40 ml - 272,50 €/1 l
10,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSPL4292
5,0
NIVEA Sun Kids Ultra Protect & Play SPF 50+ 150 ml
Mlieko na opaľovanie – pre deti, ochranný faktor 50, na telo, vodoodolné, na všetky typy pokožky, objem 150ml - 79,33 €/1 l
11,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OPA440
5,0
VICHY Capital Soleil Ochranné mlieko SPF 50+ 200 ml
Mlieko na opaľovanie – pre dospelých, ochranný faktor 50, na telo, dermo, na všetky typy pokožky, objem 200ml - 119,50 €/1 l
23,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSOP0325
5,0
AVENE Minerálne mlieko SPF 50+ pre precitlivenú, intolerantnú alebo alergickú pleť 100 ml
Mlieko na opaľovanie – pre dospelých a pre deti, ochranný faktor 50, na tvár a na telo, bez chémie a minerálne, na atopickú, ekzematickú, citlivú a normálnu pokožku, objem 100ml - 334,60 €/1 l
33,46 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: PIEAVEK872
5,0
NIVEA Sun Kids Travel size SPF 50+, 50 ml
Opaľovací krém – pre deti, ochranný faktor 50, na tvár, vyhotovenie: dermo, na všetky typy pokožky, objem 50ml - 149,80 €/1 l
7,49 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSOP0335
DUCRAY Melascreen Ochranný fluid SPF50+ 50ml - Krém na tvár
Varianty
5,0
DUCRAY Melascreen Ochranný fluid SPF50+ 50ml
Krém na tvár pre ženy, denný, typ pleti: všetky typy, účinok: proti pigmentovým škvrnám, 50 ml - 378 €/1 l
18,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KSPL4431
4,0
ZIAJA Sun Aktivátor opaľovania s tyrosínom a kakaovým maslom 150 ml
Mlieko po opaľovaní – pre dospelých, na telo, na všetky typy pleti, objem 150ml - 23,27 €/1 l
3,49 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OPA362
3,8
LADIVAL PRE DETI OF 30 MLIEKO 200 ml
Mlieko na opaľovanie – pre deti, ochranný faktor 30, na tvár, dermo, vodoodolné a bez parfumovania, na atopickú, ekzematickú a citlivú pokožku, objem 200ml - 74,50 €/1 l
14,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: STALAD826

Opaľovacie krémy a mlieka

Pripravte sa na leto s opaľovacími prípravkami ASTRID SUN Chcete vašu pokožku ochrániť pred škodlivým UVA, UVB, IR žiarením a viditeľným svetlom? Opaľovacie prípravky Astrid Sun poskytnú vašej pleti maximálnu možnú ochranu. Česká značka Astrid vyrába kvalitné opaľovacie prípravky a prostriedky po opaľovaní pre celú rodinu.
Mlieko na opaľovanie GARNIER Ambre Solaire Kids s ochranným faktorom SPF 50+ sľubuje účinnú ochranu pokožky detí. A pretože je určené aj pre tie najmenšie bábätká, malo by byť k pokožke extrémne šetrné. Ako s ním bola spokojná mamička ešte len 4-mesačného bábätka?
Ste medzi tými šťastnými, ktorí majú dovolenku ešte pred sebou? Jarda pre vás na rodinnej dovolenke s deťmi otestoval opaľovacie mlieko Astrid Sun. Bol s touto klasikou spokojný, alebo nabudúce zvolí iného výrobcu?
Vyskúšali sme pre vás: mlieko na opaľovanie a po opaľovaní ASTRID SUN Evička má rada leto, vodu a opaľovanie, ale aj keď sa opaľuje veľmi dobre, o svoju pleť sa zodpovedne stará. Hneď pri prvom výlete k vode vyskúšala mlieko v spreji na opaľovanie aj po opaľovaní ASTRID SUN a napísala pre vás recenziu, ako bola s prípravkami spokojná.
Opaľovacie prípravky nie sú zbytočnou vymoženosťou. Naozaj pomáhajú chrániť naše telo pred škodlivými následkami slnečného žiarenia. Ponúkame vám rady, ako opaľovacie krémy a mlieka správne používať, aby ste dosiahli ich najvyššiu účinnosť nielen u seba, ale aj u...
Viac článkov

Opaľovacie krémy a mlieka

Vďaka opaľovacím krémom filtrujeme zložky ultrafialového žiarenia, ktoré vedú k starnutiu kože, pigmentovým škvrnám, a dokonca až k rakovine, preto ich používanie nie je dobré podceniť. Ochraňujú nás aj pred zložkami, ktoré spôsobujú tak známe a nepríjemné spálenie kože. Aké druhy opaľovacích krémov existujú a kedy a ako ich správne aplikovať?

Opaľovacie krémy pre deti

Pretože deti majú kožu oveľa tenšiu, vstrebe oveľa viac UV žiarenia ako koža dospelého človeka, musia sa aj viac chrániť. Preto by sme mali zvoliť opaľovací krém pre deti s vysokým, až veľmi vysokým ochranným faktorom, ktorý neobsahuje napríklad parabény, ktoré by mohli poškodiť hormonálny systém dieťaťa.

Opaľovacie krémy na hory

Na hory sú najvhodnejšie opaľovacie krémy s vyšším ochranným faktorom. Sila horského slnka by sa nemala podceňovať, je totiž oveľa silnejšia ako v nížinách. Lúče slnka sa odrážajú od snehu, takže nápor na pokožku je oveľa väčší. Mali by sme si však dať pozor na hydratačné opaľovacie krémy na hory, ktoré môžu v chladnom počasí začať zľahka kryštalizovať. Tým môže ľahko dôjsť k podráždeniu pleti a narušeniu jej štruktúry.

Opaľovacie krémy k moru

Tak ako na horách sneh odráža slnečné lúče, pri mori ich odráža voda. Slnečné lúče sú preto aj pri mori silné a ani tu by sme ich rozhodne nemali podceniť. Najvhodnejšie opaľovacie krémy k moru sú tie s faktorom SPF 50+. Ak plánujete stráviť väčšinu času vo vode, používajte opaľovacie krémy vodoodolné, pretože aj vo vode dostáva vaša pokožka, čo sa týka ožiarenia slnkom, zabrať. Po kúpaní je dobré sa opäť namazať. To platí nielen pre vás, ale hlavne pre vaše deti, ktoré majú pokožku oveľa citlivejšiu a náchylnejšiu na spálenie.

Opaľovacie krémy do solária

V soláriu nie je vhodné používať klasické opaľovacie krémy, ale je nutné zaobstarať si opaľovací krém do solária – ten udrží pokožku pružnú, hydratovanú a dodá jej vitamíny, o ktoré nás umelé žiarenie pripraví. Opaľovacie krémy do solária navyše zaistia lepšie a dlhotrvajúce opálenie, a zároveň skrátia čas pobytu v soláriu.

Opaľovacie krémy na tvár

Pretože sa pokožka tváre značne líši od kože na zvyšku tela, je vhodné používať opaľovací krém na tvár. Tie sa podľa typu vašej pleti delia na hydratačné, zvláčňujúce či zmatňujúce. Faktor by sa mal pohybovať okolo 40 – 50.

Opaľovacie krémy pre citlivú pleť a alergikov

Ak máte veľmi citlivú pokožku alebo atopický ekzém, siahnite po opaľovacom kréme určenom pre citlivú pleť, prípadne po takom, ktorý je určený alergikom. Klasické opaľovacie krémy vám totiž môžu spôsobiť podráždenie pokožky. Pre citlivú pokožku sú vhodné opaľovacie krémy s minerálnymi filtrami, ktoré pôsobia len na povrchu pokožky a odrážajú slnečné UV žiarenie. Opaľovacie krémy pre citlivú pokožku či alergikov by navyše mali byť hypoalergénne, neparfumované a bez konzervantov s vysokým faktorom.

Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné opaľovacie krémy a mlieka Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie opaľovacie krémy a mlieka Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie opaľovacie krémy a mlieka Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii opaľovacie krémy a mlieka recenzie
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií