AlzaBoxy Q1 PET

Motýlia koža

Zobraziť katalóg
Motýlia koža E-kniha
Elektronická kniha
2014, 352 strán
Kód:  EK12590 ISBN: 978-80-746-2698-2

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Motýlia koža Predaj skončil

Motýlia koža

Recenzenti preukázali románu Sergeja Kuznecova medvediu službu tým, že ju prirovnávali k Mlčaniu jahniat

V Moskve vyčíňa masový sadistický vrah žien a Xenia, cieľavedomá ambiciózna novinárka pracujúca v on-line denníku, vytvorí portál venovaný nielen jemu a jeho obetiam, ale všetkým masovým vrahom v dejinách. Pomáha jej večný loser Alexej, novinár, sukničkár a zamilovaný podriadený, Marina, mladučká matka-samoživiteľka a nymfomanka, a Ola, starostlivo udržiavaná a výkonná podnikateľka. Xenia je témou fascinovaná nielen profesionálne ale aj rýdzo osobne – vedľa snívania o žiarivej žurnalistickej kariére sa v súkromnom živote oddáva masochistickému sexu. Internetový portál, ktorý Xenia vymyslela, má obrovský ohlas, ale aký bude mať vplyv na život jednotlivých postáv? Xenia na sieti nadväzuje virtuálny vzťah s osobou, ktorá si hovorí Alien ...

Sergej Kuznecov píše o mladej generácii Rusov, ktorá sa vyrovnáva s novou životnou realitou v Moskve, jednom z najväčších moderných svetových miest, v ktorom ale stále prežíva aj minulosť hlavného mesta ruského impéria. Svet týchto Moskovčanov je zameraný hlavne na konzum a telesné pôžitky, ktoré majú vyplniť intelektuálnu prázdnotu.

***

Kniha rozhodne nie je vhodná pre každého, čítanie nie je ľahké, ani príjemné, na obálke by malo byť varovanie „Len pre čitateľa s pevnými nervami“.

Autorovi sa podarilo napísať temný thriller, zaľudnený výraznými, realistickými postavami, ktoré žijú v neľútostnom veľkomeste. Nechutné, krásne, hladké, ostré, odporné, elegantné, vzrušujúce, ulepené...

***

Sergej Kuznecov

Ruský spisovateľ, novinár, kulturológ a jeden z priekopníkov ruskej online žurnalistiky. Vyštudoval chemickú fakultu na Moskovskej štátnej univerzite. V prvej polovici 90. rokov sa venoval filológii – je autorom monografie o poetike Josifa Brodského i komentárov k ruským prekladom amerického spisovateľa Thomasa Pynchona, preložil knihy Stephena Kinga aj Susan Sontagovej. Od r. 1995 sa zameral na prácu v ruskom internete. Pracoval ako novinár, písal predovšetkým o filmoch a knihách pre módne časopisy i rešpektované listy (Kommersant, Vedomosti). V r. 2001 získal ako prvý ruský novinár štipendium Johna S. Knighta na Stanfordskej univerzite v Kalifornii. Od r. 2003 sa venuje predovšetkým internetovým novinárskym projektom – založil Content Group aj stránky zamerané na židovskú kultúru (Buknik). Napísal niekoľko populárno náučných kníh a päť románov – trilógiu o deväťdesiatych rokoch, Motýlia koža a Nie (spoluautorka Linor Goralik). Román Motýlia koža sa v Rusku medzi mladými čitateľmi stal kultovou knihou. Bol zatiaľ preložený do 4 jazykov (nemčina, poľština, holandčina, maďarčina) a v r. 2014 vyjde tiež anglický preklad.

Ukážky na stiahnutie:

Email (Kindle účet): Ako nastaviť Kindle pre posielanie kníh
Pri ďalšiom nákupe zaslať knihu automaticky
Email (PocketBook účet): Ako nastaviť PocketBook
Pri ďalšom nákupe zaslať knihu automaticky Ako nastaviť PocketBook

Parametre a špecifikácia

Porovnať
Viac parametrov
V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií