AlzaBoxy Q1 AlzaBoxy Q1

Spalovač mrtvol

Zobraziť katalóg
Spalovač mrtvol Film
4,0 3 hodnotení
Kód:  AV00218
Spalovač mrtvol Predaj skončil

Spalovač mrtvol

Koniec 30. rokov: Pán Karel Kopfrkingl je obetavý zamestnanec pražského krematória a vzorný otec rodiny, ktorý dôsledne dbá o riadny chod domácnosti a všestrannú výchovu svojich detí. Rád číta zo svojej obľúbenej knihy o Tibete. Ťaživá atmosféra napätej doby násobí všeobecný strach. V meštiackom stereotypu žijúci Kopfrkingl spolupracuje s nacistickými okupantmi a s obludnou samozrejmosťou sa zbavuje všetkého nebezpečného vo svojom okolí, vrátane členov vlastnej rodiny. Jeho veľká a nebezpečná kariéra začína...

Filmová adaptácia psychologického hororu, vzdialene upomínajúceho na Hitchcockove grotesky, kongeniálne vystihuje morbídnu atmosféru a akoby neskutočný svet panoptikálních postáv vynikajúci predlohy Ladislava Fuksa (vyšla v roku 1967). Pán Kopfrkingl sa stal životnej role Rudolfa Hrušínského a tragikomédia Spalovač mŕtvol jedným z najvýznamnejších filmov Juraja Herza, ktorý tu plne uplatnil svoj zmysel pre bizarnosť, perverznosť a fantastické videnie. Aj keď bola snímka normalizátor českého filmu príkladne zatracovaná a nemohol sa po dlhé roky objaviť ani v kinách, ani v televízii, sotva možno tento titul opomenúť vo výpočte najhodnotnejších slovenských filmov.

Dobrý den, chci se zeptat zda veškeré audioknihy jsou pouze ke stažení, nebo jsou na CD ? Děkuji

Diskusia a poradňa k Spalovač mrtvol
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií