Kosačky s pojazdom

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Pohon
Akumulátorový
(14)
Elektrický
(2)
Benzínový
(60)
Záber
400 mm
760 mm
-
Výbava
S mulčovaním
(54)
S ukazovateľom naplnenia
(18)
S centrálnym nastavením výšky kosenia
(50)
S bočným vyhadzovaním
(60)
S variabilnou rýchlosťou pojazdu
(16)
S guľôčkovými ložiskami
(50)
S antivibračnými riadidlami
(2)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Kosačka s pohonom alebo bez? Ak je vaša záhrada veľká, kosenie trávy môže byť zdĺhavé a fyzicky náročné. A pre tieto prípady je kosačka s pohonom ideálnou voľbou. Využíva totiž časť výkonu motora na pohon kolies, a tým šetrí vaše sily. Aké kosačky s pojazdom dnes môžete kúpiť? Poradíme vám, ako si vybrať.

Pokračovať

Kosačka s pohonom – benzín, elektrina, alebo akumulátor?

V súčasnosti môže byť táto kosačka s pohonom trojakého typu – benzínová, elektrická a akumulátorová. Zapínanie pojazdu je umiestnené na ovládacom držadle a po uvoľnení spínača sa posuv automaticky vypne.

Benzínová kosačka s pohonom – výkonná, ale hlučná

Benzínové kosačky s pojazdom produkujú väčší hluk a exhaláty, sú drahšie a majú väčšiu hmotnosť. Nie sú ale závislé od elektriny a vzdialenosti od zásuvky a sú veľmi výkonné.

Do väčšiny benzínových kosačiek s pojazdom stačí tankovať obyčajný benzín Natural 95. Vždy si túto informáciu ale overte v návode na obsluhu.

Elektrická kosačka s pohonom – tichá a relatívne lacná

Elektrické kosačky s pojazdom sú tiché a v závislosti od použitého elektromotora aj pomerne výkonné. Je však potrebné počítať s nutnosťou dostupnej elektrickej zásuvky a prívodným káblom.

Akumulátorová kosačka s pohonom – tichá, nezávislá od benzínu a elektriny, ale priplatíte si

Akumulátorové kosačky s pojazdom sú nezávislé od benzínu a elektrickej prípojky. Prevádzka je tu obmedzená iba výdržou batérie. Akumulátory pre výkonnejšie kosačky s pojazdom bývajú pomerne drahé.

i

Najčastejšie je kosačka s pojazdom vybavená náhonom zadných kolies. Menej častý variant s predným pohonom je vhodný na prácu v svahovitom teréne s prekážkami.

Ako vidíte na obrázkoch vyššie, kosačka s pohonom vyzerá nezávisle od typu pohonu veľmi podobne. Napriek tomu medzi nimi rozdiely sú, a to predovšetkým v hmotnosti.

Prispôsobí sa kosačka s pohonom vašej rýchlosti?

Kosačka s pohonom sa vyrába v niekoľkých variantoch. Regulovateľné typy sa lepšie prispôsobia ideálnej rýchlosti vašej chôdze. Modely bez regulácie sú konštrukčne jednoduchšie a tiež lacnejšie.

Kosačka s pojazdom na trávu bez regulácie rýchlosti je najlacnejšia

Ak kosačka s pojazdom nedisponuje reguláciou, býva rýchlosť posuvu v rozmedzí 3,5 – 4 km/h. Po stlačení ovládača sa pripojí pohon kolies, ktoré sa otáčajú konštantnou rýchlosťou. Záhrada tak bude pokosená ako lusknutím prstov.

Viacrýchlostné kosačky s pojazdom pokosia trávnik zvolenou rýchlosťou

Viacrýchlostná kosačka s pohonom má prevodovku ovládanú pomocou páky na držadle. Je vybavená dvomi až štyrmi rýchlostnými stupňami. Vďaka tomu sa kosačka s pojazdom hodí pre ľudí s rôznou rýchlosťou chôdze a fyzickou kondíciou.

Plynulo regulovateľná kosačka s pohonom sa prispôsobí vašej rýchlosti

Kosačka s pohonom môže byť vybavená plynulou reguláciou pohonu pomocou takzvaného variátora. Tento spôsob regulácie umožňuje úplne presné nastavenie najvhodnejšej rýchlosti, s akou pokosíte váš trávnik.

Aké užitočné funkcie kosačky s pojazdom prídu vhod?

Kosačky s pojazdom môžu byť vybavené aj doplnkami a funkciami na zlepšenie úžitkových vlastností:

  • Kosačka s pojazdom a štartérom sa dá naštartovať jednoduchým stlačením tlačidla, bez ťahania za kábel.
  • Benzínová kosačka s pojazdom a mulčovaním naseká trávu na malé kúsky slúžiace ako hnojivo.

3 rady pre výber a používanie kosačky s pojazdom

Dlhú a bezproblémovú službu kosačky s pojazdom zaistíte dodržiavaním niekoľkých základných pravidiel.

  1. Ak ste vy a ďalší používatelia v dostatočnej kondícii a vaša rýchlosť chôdze sa pohybuje okolo 4 km/h, vyberajte záhradné kosačky bez regulácie rýchlosti.
  2. Ak bude kosačka s pohonom na trávu používaná viacerými osobami a v rôznych typoch terénu, vyberajte model s viacstupňovou prevodovkou alebo plynule regulovateľnou rýchlosťou.
  3. Pred sezónou je dobré nechať kosačku prezrieť v odbornom servise, alebo si aspoň skontrolovať množstvo oleja v prevodovke a nastavenie ovládacích prvkov pojazdu.
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
76 položiek
Ryobi RLM53190YV - Benzínová kosačka Doručenie na
predajňu zadarmo
Ryobi RLM53190YV
Benzínová kosačka s pojazdom – rotačná, štvortaktný motor, výkon 3,2 kW, objem motora 190 cm³, záber 530 mm, s 1 nožom, výška kosenia od 25 do 75 mm, objem zberného koša 70 l, s mulčovaním, s bočným vyhadzovaním a s variabilnou rýchlosťou pojazdu, hmotnosť 36 kg
827,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: RYOBI096
Ryobi RLM46175Y
Benzínová kosačka s pojazdom – rotačná, štvortaktný motor, výkon 2,8 kW, objem motora 175 cm³, záber 460 mm, s 1 nožom, výška kosenia od 25 do 75 mm, objem zberného koša 55 l, s mulčovaním a s bočným vyhadzovaním, hmotnosť 31 kg
683,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: RYOBI095
FIELDMANN FZR 4612-144B
Benzínová kosačka s pojazdom – rotačná, štvortaktný motor, výkon 2,2 kW, objem motora 144 cm³, záber 460 mm, s 1 nožom, výška kosenia od 25 do 75 mm, objem zberného koša 60 l, s mulčovaním, s centrálnym nastavením výšky kosenia a s guľôčkovými ložiskami, hmotnosť 27 kg
280,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: FIEzah043
Ryobi RY36LMX51A-140 - Aku kosačka Doručenie na
predajňu zadarmo
Ryobi RY36LMX51A-140
Aku kosačka s pojazdom – rotačná, kapacita akumulátora 4 Ah, napätie 36 V, doba nabíjania 200 min, záber 510 mm, hmotnosť 22,7 kg, objem zberného koša 70 l, mulčovanie, variabilná rýchlosť pojazdu, nastavenie výšky kosenia od 40 do 100 mm, nabíjačka v balení
913,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: RYOBI711

Kosačky s pojazdom

Kosačky s pojazdom

V kategórii Kosačky s pojazdom máme práve teraz na Alza.sk celkom 76 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné kosačky s pojazdom Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie kosačky s pojazdom Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie kosačky s pojazdom Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii kosačky s pojazdom recenzie
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií