AlzaBoxy Q1 AlzaBoxy Q1

Píly

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Píly patria medzi hobby aj profesionálne nástroje, ktoré sa líšia najmä účelom použitia. Niektoré slúžia napríklad na orezanie vetiev stromov, iné si poradia aj s kovom a ďalšie vám do dosky vyrežú ľubovoľný tvar. V rámci jednotlivých kategórií potom existujú rozdiely napríklad v ich výkone alebo napájaní. Ktorá píla bude tá správna pre vás?

Pokračovať

Kotúčová alebo priamočiara píla? Ako sa v tom vyznať?

Píla je nástrojom, ktorý je možné využiť hneď na niekoľko spôsobov a na rôzne druhy materiálov. Preto sa aj píly delia do niekoľkých kategórií. Ďalej sa dozviete aj to, ako spoznať hobby od poloprofesionálnych a profesionálnych nástrojov.

Kotúčové píly si poradia s drevom aj kovmi

Kotúčové píly sú vhodné v závislosti od druhu kotúča na drevo, laminát, kovy i plasty. Platí tu úmera, kde vyššie otáčky znamenajú vyššiu rýchlosť aj kvalitu rezu. Príkon a rýchlosť kotúča ovplyvní hĺbku rezu. Medzi kotúčové píly patrí aj okružná stolová píla (cirkulárka).

Priamočiare píly sú multifunkčným nástrojom

Priamočiare píly patria k najuniverzálnejšiemu elektrickému náradiu. Sú vhodné na kratšie, nepravidelné a krivkové rezy. Obvykle sú schopné rezať drevo s hrúbkou 60 – 110 mm a s maximálnym profilom 3 – 8 mm. Sú ľahko ovládateľné, pretože režú pohybom pílového plátku nahor. Tieto rezy je potom nutné začistiť.

Pokosová píla zvláda priame aj šikmé rezy

Pokosové píly umožňujú presne rezať v určitom uhle, vďaka čomu môžu na seba jednotlivé spracovávané časti presne nadväzovať. Možno ich využiť ako na drevo, tak aj na kov či plast. Otočná a naklápacia hlava umožňuje rezať šikmo v dvoch smeroch. Možno ich použiť na tvorbu trámov alebo rezanie dreva na obloženie.

Kotúčová píla AlzaTools
Kotúčová píla

Priamočiara píla AlzaTools
Priamočiara píla

Pokosová píla
Pokosová píla

Stolárska chvostová píla
Chvostová píla

i

Malé chvostové píly alebo mečové píly

Chvostové píly majú rozvrhnutie zubov striedavo vpravo aj vľavo. Je možné nimi rezať drevo, kov, sadrokartón aj plast. Skvele sa hodia pre inštalatérov, zámočníkov, tesárov, stolárov aj murárov.

Pásová píla pre profesionálov aj domácich majstrov

Pásové píly sa hodia ako na profesionálne použitie, tak aj do dielne. Existuje hneď niekoľko variantov. Pásová píla na drevo sa radí medzi najpríjemnejšie nástroje, pretože sa ľahko obsluhuje a poskytuje kvalitnú reznú plochu. Pásová píla na kov by potom nemala chýbať na žiadnej stavbe ani pri montážach.

Medzi ručné píly (taktiež záhradné) pre občasných domácich majstrov či firmy radíme klasické rámové a oblúkové pílky aj modely s pevným listom a čapovky.

Lupienková píla pre absolútne presný rez

Lupienkové píly sú určené pre milovníkov tradičného remesla a modelárov. Umožňujú totiž úplne precízne a jemné rezanie, a to akýchkoľvek materiálov. Elektrické lupienkové píly sa pýšia pohodlným ovládaním, kedy stačí iba pohybovať s materiálom, zatiaľ čo na ručné nástroje nenechajú dopustiť tradiční domáci majstri.

Pásová elektrická píla
Pásová píla

Ručná píla
Ručná píla rámová

Elektrická píla lupienková
Lupienková píla

Reťazová píla AlzaTools
Motorová píla

i

Priamočiare, kotúčové, motorové aj elektrické píly AlzaTools vám poskytnú skvelý používateľský komfort aj vynikajúci výkon pri akomkoľvek vašom projekte. Pozrite sa na kvalitne spracované náradie, na ktoré sa môžete spoľahnúť.

Píly s nevyhnutným príslušenstvom

Domáci majstri budú potrebovať na každú prácu iné príslušenstvo k pílam. Motorová píla bude potrebovať olej, podpornú kozu, reťaz či lišty a brúsky. Ku kotúčovým pílam si potom nesmiete zabudnúť prikúpiť príhodné kotúče (na drevo či kov). V neposlednom rade tu nájdete aj pílové listy pre priamočiare, lupienkové a chvostové píly.

Aký zvoliť pohon píly?

Pohon píly je veľmi dôležitým parametrom pre váš komfort pri pracovnej činnosti. Istotou je elektrická píla, s ktorou však musíte byť v dosahu elektrického prúdu. Tento problém ľahko riešia akumulátorové píly, ktoré však strácajú na výdrži a mnohokrát aj na výkone. Motorové píly potom poháňa elektrina alebo benzín.

  • Elektrické píly sú tiché, neznečisťujú prostredie a je možné s nimi pracovať aj v interiéri. Sú tiež istotou pri hľadaní dobrého výkonu. Radíme sem takmer všetky druhy od reťazových, kotúčových až po pásové a chvostové.
  • Aku píly pracujú na dobíjací akumulátor, ktorý zaisťuje takmer neobmedzenú manipuláciu a mobilnú prevádzku. Hodia sa tak na domáce aj profesionálne využitie. Počítajte však s nižším výkonom a nutnosťou dobíjania.
  • Motorové píly slúžia predovšetkým na profesionálne aj domáce spracovanie dreva na vykurovanie či výrub stromov. Hojne sú v tejto kategórii zastúpené práve benzínové motorové píly, Ale existujú aj ľahšie a menšie elektrické alternatívy.

i

Výkon píly sa odvíja od jej druhu aj zamerania

Výkon píly 500 W postačí na príležitostnú prácu s chvostovými alebo priamočiarymi pílami, kvalitnejšie modely by potom mali mať do 1 200 W. Výkon aspoň 1 200 W naopak vyžadujte pri reťazových alebo kotúčových. Pri častej práci s reťazovou pílou potom aspoň 2 000 W.

Hobby alebo profi píla?

Hobby píla a pílka spravidla nedosahuje taký výkon ani obsah motora, ako je to pri profesionálnych nástrojoch. Pozrite sa na jednoduchý prehľad, ktorý vám pomôže s orientáciou v sortimente.

  • Hobby trieda – obsah motora asi do 50 cm³. Postačí na bežnú prácu okolo domu, v záhrade či chalupe, ako je ľahšie odvetvovanie, príprava menšieho množstva palivového dreva alebo výrub malých stromčekov.
  • Poloprofesionálna trieda (50 – 70 cm³) na prácu na farme, v stavebníctve alebo na lesnom hospodárstve. Zvládnu napríklad prípravu väčšieho množstva palivového dreva.
  • Profi trieda nad 70 cm³ – píly v tejto triede sú vysokovýkonné a spoľahlivé, stavané na intenzívnu prácu.

Píla a jej hmotnosť

Čím nižšia hmotnosť, tým je práca menej namáhavá a píla ovládateľnejšia. Platí to pre píly, ktoré sa držia v ruke, teda reťazové, kotúčové, chvostové alebo priamočiare. Vysokú hmotnosť píly pocítite po niekoľkých desiatkach minút práce.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
571 položiek
Ryobi RPP750S
Motorová píla – 750W prerezávacia píla, dĺžka lišty 20cm, Oregon® lišta a reťaz, rýchlosť reťaze 10m/s, dĺžku možno predĺžiť prostrednou násadou na 2.7m, umožňuje dosah až 4 metre, 15° sklon rezacej hlavy na bezpečnejšie a jednoduchšie rezanie, automatické mazanie reťaze a lišty, odnímateľná násada pre veľký rozsah a pohodlné skladovanie, olej na lištu a reťaz, ramenný popruh
141,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: RYOBI249
Ryobi RRS1200-K
Chvostová píla – elektrický pohon, výkon 1200 W, bez akumulátora, 3000 otáčok za minútu, dĺžka kmitu 20 mm, max. prierez do dreva 200 mm, max. prierez do kovu 20 mm, rýchla výmena plátku, hmotnosť 5,04 kg, pílový list súčasťou balenia
157,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: RYOBI247
Ryobi RCS2340B
Motorová píla – elektrická, výkon 2,3 kW, 40 cm dlhá lišta, rozstup 3/8", hmotnosť 5,7 kg
Zľavnené -2 %
139,90 € 142,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: RYOBI258
Ryobi RCS1600-PG
Okružná píla s elektrickým pohonom, výkon 1600W, až 5000 ot./min, hĺbka rezu až 660mm, priemer kotúča 190mm, ergonomická rukoväť, adaptér na odvod prachu, nastavenie uhla rezu, ochranný kryt a Laserový lúč, hmotnosť 3.7kg, hex kľúč súčasťou balenia
158,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: RYOBI205
BOSCH AdvancedSaw 18 V-140 (bez aku)
Chvostová píla – akumulátorový pohon, bez akumulátora, 3000 otáčok za minútu, max. prierez do dreva 140 mm, max. prierez do kovu 20 mm, hmotnosť 1,6 kg
Novinka
95,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: BOCh2248
Powerplus POWX0398
Chvostová píla – akumulátorový pohon, kapacita batérie 2 Ah (akumulátor v balení), 2700 otáčok za minútu, dĺžka kmitu 20 mm, max. prierez do dreva 65 mm, max. prierez do kovu 10 mm, rýchla výmena plátku, rýchloupínacie skľučovadlo a mäkká rukoväť, hmotnosť 2,2 kg, nabíjačka a pílový list súčasťou balenia
99,04 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: WSaaa0195
EXTOL INDUSTRIAL píla kotúčová aku SHARE20V, 165 mm, BRUSHLESS, 20V Li-ion, bez aku 8791823
Okružná píla s akumulátorovým pohonom,, až 3650 ot./min, hĺbka rezu až 55mm, priemer kotúča 165mm, hmotnosť 2.9kg, akumulátor, nabíjačka a pílový kotúč súčasťou balenia
111,10 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: MADZ851
EXTOL INDUSTRIAL Pila pokosová 185 mm aku s laserom 8791826
Pokosová píla , laserový ukazovateľ, 185mm×16mm, hmotnosť 9.8kg
238 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: MADZ825
MAKUTA Aku reťazová píla 115 mm Li-ion LXT 18 V DUC122Z bez aku
Motorová píla – akumulátorová, 11,5 cm dlhá lišta, rozstup 1/4", šírka drážky vodiacej lišty 1,3 mm, hmotnosť 2,6 kg
207,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: narexcon087
Caterpillar Bezuhlíková priamočiara píla, bez príslušenstva 26 mm, DX51B
Priamočiara píla – AKU, 3500 kmitov za minútu, s maximálnou hĺbkou rezu 120 mm, výmena listu bez náradia, nastaviteľný uhol rezu, nastaviteľná rýchlosť, aretačné tlačidlo a bez uhlíkov, hmotnosť 1,9 kg, rezný výkon do dreva 120 mm, do ocele 10 mm, vodiaca lišta, pílový list a ochranný kryt v balení
150,23 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: CATALT039
Caterpillar Bezuhlíková okružní pila 185mm DX53B
Okružná píla s akumulátorovým pohonom,, až 5500 ot./min, priemer kotúča 185mm, LED osvetlenie pracovnej plochy a nastavenie uhla rezu, hmotnosť 3.7kg
177,95 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: CATALT040
Caterpillar Priamočiara píla 26 mm, 750 W DX57
Priamočiara píla – elektrická, s výkonom 750 W, 3000 kmitov za minútu, s maximálnou hĺbkou rezu 100 mm, výmena listu bez náradia, nastaviteľný uhol rezu, pracovné svetlo a aretačné tlačidlo, hmotnosť 3,1 kg, rezný výkon do dreva 100 mm, do ocele 10 mm, do hliníka 25 mm, vodítko list a pílový list v balení
114,55 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: CATALT023
Ryobi R18MMS-120S
Okružná píla s akumulátorovým pohonom,, až 4250 ot./min, hĺbka rezu až 26mm, priemer kotúča 85mm, hmotnosť 2.4kg, akumulátor a pílový kotúč súčasťou balenia
198,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: RYOBI705
POWX0550 – Okružná píla 1800 W – 210 mm
Okružná píla s elektrickým pohonom, výkon 1800W, až 5000 ot./min, hĺbka rezu až 70mm, priemer kotúča 210mm, hmotnosť 5.4kg, pílový kotúč a hex kľúč súčasťou balenia
138,66 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: LCx977
Ryobi EMS216L
Pokosová píla príkon 1500W, 5000 ot./min, LED osvetlenie
384,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: RYOBI219
Kärcher CNS 36-35 Battery 36 V (bez aku)
Motorová píla – akumulátorová, 35 cm dlhá lišta, reťaz s 52 článkami, rozstup 3/8, šírka drážky vodiacej lišty 0,043 ", hmotnosť 5,5 kg
259,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: KASK012k5
FIELDMANN FDUP 70405-0 20V
Priamočiara píla – AKU, 2800 kmitov za minútu, s maximálnou hĺbkou rezu 80 mm, nastaviteľný uhol rezu, nastaviteľná rýchlosť a ergonomická rukoväť, hmotnosť 2,1 kg, rezný výkon do dreva 50 mm, do ocele 8 mm, pílový list v balení
32,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: FIELD181
FIELDMANN FDUP 70405-0 20V
Priamočiara píla – AKU, 2800 kmitov za minútu, s maximálnou hĺbkou rezu 80 mm, nastaviteľný uhol rezu, nastaviteľná rýchlosť a ergonomická rukoväť, hmotnosť 2,1 kg, rezný výkon do dreva 50 mm, do ocele 8 mm, pílový list v balení
29,90 €
Zánovné
Objednávací kód: FIELD181
Píla záhradná, 300 mm
Píla – záhradná, oblúková, s voliteľným uhlom rezu, ľahké natočenie aj výmena listu, vhodná na rezanie dreva, dĺžka 30 cm
5,59 €
Rozbalené
Objednávací kód: ZDnar2844

Píly

Píly

V kategórii Píly máme práve teraz na Alza.sk celkom 571 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné píly Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie píly Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie píly Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii píly recenzie
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií