Moderný spôsob: Takto vysoko kvalitný matcha čaj je vhodný na japonský tradičný čajový obrad, ale hodí sa aj na modernú prípravu v šejkri, poprípade uzatvárateľnej fľaši. Do nádoby vysypte obsah 1,5 g vrecka a riadne pretrepte v studenej alebo v teplej vode do 70 °C.
Čajový obrad: Pokiaľ preferujete tradičný spôsob, nasypte do čajovej misky čawanu bambusovú lyžičkou čašaku porciu čaju, zalejte vodou maximálne s teplotou 70 °C a premiešajte bambusovou metličkou časen. Pre usuča, jemnejší variant čaju, použite 2 lyžičky čašaku alebo jednu čajovú lyžičku čaju, zalejte 70 ml vody a energicky miešajte v tvare písmena M. Pre koiča, intenzívnejší nápoj, použite 3 – 4 lyžičkyčašaku alebo 2 čajové lyžičky, 40 ml vody a miešajte miernym krúživým pohybom.